ARNAUD FINISTRE Afp
TEŠKA SITUACIJA

VIDEO: Novi poraz velikana, bivši Vatreni ušao s klupe. Godinama ne pamte ovakvu rezultatsku patnju

Lyon je mogao iskoristiti poraz Clermonta kako bi se pomaknuo s posljednjeg mjesta, ali je opet izgubio
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 26. studeni 2023. 22:42

Nastavlja se neviđena agonija nekadašnjeg francuskog prvaka Olympique Lyona. U posljednjem susretu 13. kola Ligue 1 izabranici Fabia Grossa poraženi su na domaćem terenu od Lillea rezultatom 0:2, pa je tako Lyon ostao zacementiran na samom dnu francuskog prvenstva.

Nakon što su u prošlom kolu uspjeli upisati minimalnu 1:0 pobjedu nad Rennesom, ovo je bila prilika da Lyon iskoristi subotnji 0:3 poraz pretposljednjeg Clermonta od Lensa kako bi se konačno pomakli s posljednjeg mjesta na tablici.

Planove su im pokvarili Jonathan David i Tiago Santos pogotcima u 27. i 32. minuti. Mladi Kanađanin doveo je goste u vodstvo nakon ispucavanja Lilleovog golmana Lucasa Chevaliera. Nakon zračnog duela lopta je došla do Yusufa Yazıcıa, koji je proigrao Davida u prostor za 1:0.

POGODAK DAVIDA MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Pogodak za 2:0 stigao je nakon pogreške domaće obrane. Lyonov lijevi bek Henrique nije dobro primio jednu dijagonalnu loptu nakon čega se ona odbila do Tiaga Santosa. Portugalac je napravio korak s loptom i fantastično poentirao u prvi kut vratara Lopeza čime je postavljen i konačan rezultat utakmice.

POGODAK TIAGA SANTOSA MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Bivši hrvatski reprezentativac Dejan Lovren ušao je u igru u 65. minuti. Lille je ovom pobjedom zauzeo četvrto mjesto na prvenstvenoj tablici, dok je Lyon kao što smo i spomenuli ostao na samom dnu.

Linker
03. svibanj 2024 11:25