Screenshot
PREKINUT SUSRET

VIDEO: Novi show! Srbija jedva pobijedila 82. na svijetu, protivnici napustili teren, evo tko ih je potjerao

Pobjedu potaknutu preokretom zasjenio je trenutak koji je izazvao prekid
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 17. lipanj 2023. 07:46

Teško izborenu pobjedu osigurala je nogometna reprezentacija Srbije u prijateljskom susretu protiv Jordana. Srbija je na kraju slavila rezultatom 3:2, a pobjedu potaknutu preokretom u posljednjih deset minuta zasjenio je trenutak koji je izazvao prekid pred kraj utakmice.

Naime, u jednom trenutku se na teren sjurio jedan od navijača Srbije, a sa sobom je imao transparent koji je govorio ‘Vidića za predsjednika Nogometnog saveza Srbije‘. Njegov potez pozdravljen je podrškom s tribina, gdje su ga navijači slavili dok je on spretno izbjegavao zaštitare.

Srbin ju uspio neko vrijeme odolijevati napadima zaštitara, dok ga u jednom trenutku nisu grupno opkolili i zaustavili u njegovom činu.

Srbija je povela rano. Već u 6. minuti utakmice na semaforu je stajalo 1:0 za domaćine zahvaljujući pogotku Strahinje Erakovića, a s istim rezultatom se otišlo i na poluvrijeme. Nastavak donosi odličnu igru Jordana koji u 53. minuti dolazi do izjednačenja. Haddad centrira, a Al Mardi postiže pogodak za 1:1. Pritisak se nastavio i urodio plodom u 67. minuti kada vodstvo gostima donosi Al Tamari.

To je natjeralo srpske reprezentativce da uzmu loptu i započnu preokret. Prvo je Joveljić u 80. izašao sam pred vratara gostiju, a svoj promašaj je naplatio tri minute kasnije. Isti igrač režirao je i potpuni preokret za konačnih 3:2 i pobjedu Srbije.

- Podijelili smo minutažu, izmjene u nastavku donijele su potrebnu pas igru, dobili smo mirnoću, kontrolu i čini se da smo pogodili. U trenutku kad smo odlučili dobiti utakmicu, pobijedili smo. Igrači se nisu htjeli pomiriti s činjenicom da gube utakmice, pokazali su karakter, nisu se htjeli pomiriti s porazom i kvaliteta je došla do izražaja – rekao je trener Srbije Dragan Stojković.

- Joveljić? Vidi se da je u natjecateljskoj formi, ima fenomenalan osjećaj za gol, pogotovo kada lopte dolaze sa strane, treći gol je zaista majstorija u stilu najvećih golgetera današnjice. Na kraju, nismo htjeli navijače poslati kući nezadovoljne, zaslužili su vidjeti pobjedničku Srbiju.

Vidić je inače omiljen među srpskim navijačima, pa su mu tako i ovom prilikom više puta tijekom utakmice skandirali ime. Legendarni branič Manchester Uniteda i Srbije kandidirao se na prošlim izborima za predsjednika FSS-a. Ubrzo je shvatio da nema šanse protiv protukandidata Dragana Džajića, pa je u zadnji tren povukao svoju kandidaturu.

Linker
28. travanj 2024 08:18