Aleksandar Trajkovski

 ALBERTO LINGRIA Xinhua Via Afp
USMJERIO UTAKMICU

VIDEO: Novo pojačanje Hajduka zabilo krasan gol reprezentaciji koja Hrvatskoj stoji na putu do Eura

Danas je protiv Armenije igrala Sjeverna Makedonija u prijateljskom susretu koji se odigrao u Strumici
Piše: Miljenko KaračićObjavljeno: 17. listopad 2023. 18:58

Sjeverna Makedonija - Armenija 3:1 (1:0)

STRUMICA - Stadion Blagoja Istatova. Gledatelja 3.000. Sudac: Nikola Dabanović. Pomoćnici: Vladan Todorović i Srđan Jovanović (svi Crna Gora). Strijelci: 1:0 - Trajkovski (43), 2:0 - Ristovski (59), 3:0 - Daci (88), 3:1 - Spertsyan (90+3)

SJ. MAKEDONIJA: Šiškovski - Iljazovski, Serfimov, Musliu - Dimoski (od 62. Artinovski), Alimi (od 72. Elezi, od 78. Manev), Ademi (od 55. Atanasov), Mitrovski (od 67. Berdhi), Trajkovski (od 55. Churliinov) - M. Ristovski (od 88. Daci), Elmas. Izbornik: Blagoja Milevski

ARMENIJA: Čančarević - Arutunian, Haroyan, Voskanyan (od 57. Margaryan), Tiknzyan (od 90. Calisir) - Dashyan, Iwu, Hovhannisyan (od 46. Mkrtchyan)) - Ranos (od 78. Wbeyamar), Bichakchyan (od 46. Barseghyan), Serobyan (od 46. Spertsyan). Izbornik: Oleksandr Petrakov

ŽUTI KARTONI: Alimi (33), Voskanyan (47). IGRAČ UTAKMICE: Elif Elmas (Sj. Makedonija)



Dvije reprezentacije koje su se praktično oprostile od Euro 24 Uefin termin iskoristile su za odigravanje prijateljske utakmice. Sjeverna Makedonija za koju nastupa i nekoliko igrača iz SuperSport HNL lige, Dinamov Arijan Ademi, Varaždinovi Dimitar Mitrovski i Agon Elezi i Hajdukov Aleksandar Trajkovski, dok je Dinamov Stefan Ristovski izostao zbog ozljede, ugostila je u Strumici posljednjeg suparnika Hrvatske u kvalifikacijama za Euro Armeniju za koju je drugo poluvrijeme igrao i Osijekov stoper Styopa Mkrtchyan.

Makedonci su bolje otvorili susret, no Armencu su se uspješno branili, da bi u drugome dijelu prvoga poluvremena uspostavili ravnotežu po kišovitom vremenu i dva - tri puta ozbiljno zaprijetili vrataru Šiškovskom. Jedini pogodak u prvom dijelu postigao je Hajdukov napadač Aleksandar Trajkovski nakon sjajne akcije makedonskog kapetana Elifa Elmasa koji igra za talijanski Napoli.

GOL ALEKSANDRA TRAJKOVSKOG POGLEDAJTE OVDJE

U nastavku utakmice Armenci su se u želji da stignu do izjednačenja otvorili, što je domaćinu ostavilo puno prostora za kontre. U 59. minuti u priliku je došao Elmas i pogodio vratnicu, a odbijenu loptu Miloš Ristovski koji igra za Spartak iz Trnave pospremio je u mrežu za vodstvo 2:0. Slično su Makedonci došli i do trećeg pogotka. Opet je sve napravio Elmas i gurnuo loptu debitantu Erdonu Daciju koji je tek ušao u igru, Napadač Westerloa oslobodio se vratara Ognjena Čančarevića i gurnuo loptu u mrežu.

U sudačkoj nadoknadi Armenci su ipak stigli do počasnog pogotka, a pogodio je Spertsyan iz slobodnjaka s 30 metara iskosa.



Francuzi razbili Škotsku

Svjetski doprvaci Francuzi slavili su u prijateljskom ogledu u Lilleu nad Škotskom 4-1.

Škoti su poveli preko Gilmoura (11), a onda je uslijedila kanonada Francuza golovima Pavarda (16, 25), Mbappea (41pen) i Comana (70).

Linker
01. svibanj 2024 09:15