Slike grada Santosa nakon ispadanja njihovog prvoligaša u drugu ligu

 Screenshot
BIJEG U SVLAČIONICU

VIDEO: Opći kaos na ulicama! Slavni klub prvi put u povijesti ispao u drugu ligu, igrači spašavali živu glavu

Santosu je presudio katastrofalan niz u zadnjih pet utakmica, upisali su dva remija i tri poraza
Piše: SN/SDObjavljeno: 07. prosinac 2023. 08:32

Uzbudljiva je bila završnica brazilske Serie A lige, Palmeiras je obranio naslov prvaka, a Santos, bivši Peleov i Neymarov klub, ispao je u drugu ligu, prvi put u 111 godina dugoj povijesti kluba.

Santos je u posljednjoj utakmici izgubio na domaćem travnjaku od Fortaleze rezultatom 2:1, i ostao bod iza Bahije koja je dobila Atletico Mineiro (4:1).

Nakon što je sudac svirao kraj utakmice, navijači su uletjeli na travnjak, a igrači su spas potražili u svlačionici, prenosi Slobodna Dalmacija.

Situacija nije ništa bolja niti u gradu Santosu gdje su razočarani i bijesni navijači izazvali kaos na ulicama, što možete pogledati OVDJE.

Neredi su počeli još prije utakmice ispred stadiona, gdje se masa navijača sukobila s policijom, upotrijebljen je i suzavac, a nastavila se pravom pobunom i divljanjem na ulicama grada poslije povijesnog poraza i potvrde ispadanja iz lige. Navijači su palili automobile, autobuse, razbijali sve na što su naišli, a policija je odgovorila istom mjerom koristeći i konjicu, helikoptere...

Zasad još uvijek nema informacija o ozlijeđenima i konačnoj šteti.

Santosu je presudio katastrofalan niz u zadnjih pet utakmica, upisali su dva remija i tri poraza, završili su na 17 mjestu, zadnja četiri kluba ispadaju u drugu ligu.

Standings provided by Sofascore
Linker
28. travanj 2024 00:31