Dominguez je brutalno startao na Cunhu

 SANTIAGO ARCOS Afp
REMI BRAZILA

Video: Ovakva drama nije dugo viđena! Cirkus s VAR-om, dva crvena kartona u 5 minuta i divljački start

Brazilci su već ranije osigurali odlazak u Katar, a Ekvador se iznenađujuće dobro drži na 3. mjestu
Piše: S.N.Objavljeno: 28. siječanj 2022. 09:03

Kontroverznu utakmicu odigrali su Ekvador i Brazil u sklopu južnoameričkih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvu u Kataru. Brazilci su već ranije osigurali odlazak u Katar, a Ekvador se iznenađujuće dobro drži na 3. mjestu i na dobrom je putu da se priključi Brazilcima, a sinoć je njihov dvoboj završio neriješeno, 1:1, ali s obiljem kontroverznih odluka suca Wilmara Roldana.

Brazil je u vodstvo došao u 6. minuti golom Casemira, a onda je uslijedio kaos u svega 5 minuta. Prvo je u 15. minuti vratar Ekvadora Dominguez neoprezno, kopačkom prema vratu, startao na brazilskog napadača Cunhu i dobio izravan crveni karton. Doduše, Roldan je prvo dosudio 'običan' prekršaj, ali je nakon poziva iz VAR sobe pogledao snimku i isključio Domingueza. Već u sljedećem napadu, broj igrača na terenu opet se izjednačio jer je brazilski desni bek Emerson Royal zbog neopreznog starta na Estradi dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

OVDJE pogledajte video te situacije.

U 27. minuti igrači Ekvadora tražili su isključenje brazilskog vratara Alissona Beckera koji je izbio jednu loptu na 20-ak metara od svojeg gola, ali je nakon toga nogom po glavi zahvatio Valenciju, no sudac nije pokazao niti žuti karton. Liverpoolov vratar je ipak 'požutio' 4 minute kasnije zbog naguravanja.

image

Alisson nije dobio ni žuti karton zbog ovoga

SANTIAGO ARCOS Afp

Ekvador je izjednačio preko Torresa u 75. minuti, a u sudačkoj nadoknadi nova drama. Alisson je na 5-6 metara od svojeg gola rukama krenuo izbiti jednu loptu na koju je glavom išao Preciado. Došlo je do kontakta, ekvadorski nogometaš završio je na travi pa je sudac pokazao na jedanaesterac i dao Alissonu drugi žuti, odnosno crveni karton. No, opet se VAR uključio te je sudac nakon gledanja snimke poništio svoju odluku jer je ustanovio da je Alisson prije kontakta igrao loptom te je on ostao na vratima, a Ekvadorci bez kaznenog udarca i prilike za pobjedu.

Video te situacije pogledajte OVDJE.

Linker
19. travanj 2024 21:43