Herve Renard

 SCREENSHOT: TWITTER
TRENUTAK INSPIRACIJE

VIDEO Pogledajte govor francuskog izbornika Saudijaca koji je ‘sredio‘ Argentinu: ‘Natjerao me na suze!‘

Francuski stručnjak Herve Renard upisao se u povijest Saudijske Arabije
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 26. studeni 2022. 08:09

Postao je izbornik koji je svoju momčad doveo do pobjede protiv Argentine, što je daleko najveći uspjeh u nogometnoj povijesti Saudijaca. Renard je zapisan u povijesti i kao jedini selektor koji je Afrički kup nacija osvojio s dvije različite reprezentacije.

Francuz je uoči utakmice s Argentinom održao poseban govor u svlačionici. Snimka njegovog epskog govora pokazuje koliko je žestoko motivirao svoje igrače. U svemu mu je pomogao prevoditelj koji je postao hit na društvenim mrežama jer je galamio kada bi i Renard galamio, trudeći se na igrače prenijeti ne samo izbornikove riječi nego i emocije.

"Što to radimo? Je li ovo presing? Kad je Messi imao loptu na sredini terena, vi stojite ispred obrane. Ne znate da mu morate prići na sredini? Uzmi svoj telefon i slikaj se s njim, ako želiš", vikao je francuski stručnjak u svlačionici.

Igrači su pažljivo slušali ono što im Francuz govori. Sve je to dalo rezultat i Arabija je u drugom poluvremenu nadigrala zvijezde Argentine.

"Ne osjećate ništa ovdje? Ne osjećate da se možete vratiti? Ne osjećate? Opustite se! Hajde dečki, ovo je Svjetsko prvenstvo. Dajte sve od sebe! Pokreni se", vikao je iz sveg glasa Renard.

Da je sve to istina, govorio je i veznjak Saudijske Arabije Abdulallah Al-Malki koji je poručio da ga je selektor u svlačionici "natjerao" na suze svojim govorom i da je to bila prekretnica za pobjedu.

Selektora Renarda Al-Malki nazvao je "luđakom s kojim uživa raditi". I koji definitivno zna svoj posao.


"Kramarić će ispasti žrtva, u napadu će igrati netko drugi". Tim je riječima Krunoslav Rendulić u našem današnjem Mundocastu komentirao promjene u sastavu koje bi Zlatko Dalić trebao napraviti u sastavu za Kanadu u odnosu na Maroko. Sve ostale dvojbe oko Vatrenih, kome bi bilo bolje da je ostao igrati golf nego da je došao na SP te tko više mrzi protivnika nego voli nogomet pogledajte u Mundocastu:

Linker
02. svibanj 2024 10:16