CHANDAN KHANNA Afp
MAJSTOR

VIDEO: Pogledajte viralnu majstoriju Messija u pobjedi Miamija, Argentinac oduševljavao potezima

Iako se nije upisao u strijelce bio je izuzetno raspoložen i sjajnim driblinzima radio muke gostujućim igračima
Piše: Vito TomasObjavljeno: 22. veljača 2024. 08:07

Počela je nova sezona američkog MLS-a. Vijest je to koja do prije godinu dana ne bi bila relevantna vjerojatno niti Amerikancima, no otkad je Lionel Messi pronašao svoje utočište u rastućoj ligi fokus je puno veći te plijeni pažnju nogometnih fanova iz cijelog svijeta.

Upravo Messi sinoć je potezima u otvarajućoj 2:0 pobjedi Inter Miamija protiv Salt Lakea oduševljavao publiku i pokazao da na daleki zapad ipak nije išao samo odmarati. Iako se nije upisao u strijelce bio je izuzetno raspoložen i nesvakidašnjim driblinzima, koji podsjećaju na najbolje dane njegove karijere, radio muke gostujućim igračima.

U jednom je od svojih karakterističnih prodora, naime, u svoj brzini i anticipaciji lagano potkopao loptu preko ozlijeđenog igrača koji mu se našao na putu. Prava je šteta što je njegov udarac na kraju blokiran, jer dobili bismo još jedan pogodak na Messijevom repertoaru koji prkosi ljudskoj prirodi.

A golove su, pak, zabili Robert Taylor i Diego Gomez. U 39. minuti Messi je i statistički okrunio svoju izvrsnu predstavu asistiravši za vodeći pogodak 29-godišnjeg finskog nogometaša.

Drugi pogodak djelo je odavno uigrane kombinacije iz Barceloninih dana, Messi je prohujao kroz sredinu, uputio loptu do Luisa Suareza, a Urugvajac prosljeđuje do strijelca Gomeza.

Linker
07. svibanj 2024 19:01