DOUGLAS MAGNO Afp
KRAJNJE UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Policija upala na tribinu i počela ‘mlatiti‘ navijače, letjeli su i meci na sve strane

Nije ovo prvi put da se brazilska policija ‘iživljava‘ nad argentinskim navijačima
Piše: SNObjavljeno: 21. kolovoz 2024. 13:00

Potresnim scenama svjedočili su navijači na utakmici osmine finala Cope Libertadores između brazilskog Atletico Mineira argentinskog San Lorenza. Iako je susret nogometno pružio puno toga, te je Atletico, nakon što je prva utakmica prije tjedan dana završila rezultatom 1:1, pobjedom 1:0 izborio plasman u iduću fazu natjecanja, to nije ono o čemu se priča dan nakon.

Naime, utakmicu su obilježili navijački neredi, odnosno kaos koji je policija izazvala na tribinama. Susret je odigran na stadionu MRV Arena, otvorenom prije samo godinu dana, a čija je izgradnja koštala oko 100 milijuna eura. Incident se dogodio u gostujućem sektor kada je došlo do tučnjave manje skupine navijača, na što je brazilska policija reagirala ispaljivanjem više gumenih metaka i upotrebom suzavaca. Nisu policijske snage stale na tome, u stampedu koji je potom nastao, blago rečeno, ‘mlatili‘ su navijače na sve strane, a uznemirujuće snimke šokirale su nogometne fanove diljem svijeta.

Nije ovo prvi put da se brazilska policija ‘iživljava‘ nad argentinskim navijačima, pamti se ogled ove dvije nacije u studenom prošle godine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, kada je došlo do obračuna ‘istih aktera‘, zbog čega je utakmica, potaknuta protestima argentinskih igrača, započela pola sata kasnije od predviđenog.

Linker
05. rujan 2024 11:14