Antonio Mateu Lahoz

 Screenshot: Twitter
NEOBIČNE SCENE

VIDEO: Potresan oproštaj jednog od najkontroverznijih sudaca današnjice, držao se za glavu, plakao...

Pozornost je privlačio zbog svojeg osebujnog stila suđenja i spremnosti na razgovor s nogometašima
Piše: SNObjavljeno: 05. lipanj 2023. 11:56

Poznati međunarodni sudac Španjolac Antonio Mateu Lahoz sinoć je sudio posljednju utakmicu u svojoj karijeri. U zadnjem kolu španjolskog prvenstva dijelio je pravdu na utakmici između Mallorce i Rayo Vallecana.

Uoči utakmice nogometaši oba kluba odali su mu počast, a bio je to po svemu oproštaj kakav se rijetko viđa - 47-godišnji Španjolac se držao za glavu, plakao, očito snažno potresen činjenicom da mu je to zadnja utakmica.

Iako su ga gledatelji svečano ispratili, Lahoz nije bio veoma popularan u široj javnosti, a tijekom karijere pratile su ga kontroverze

LAHOZOV EMOTIVNI OPROŠTAJ POGLEDAJTE OVDJE

Lahoz je sudio je više od 280 utakmica u La ligi, ima ogromno iskustvo i sa svjetskih prvenstava, a upravo s posljednjeg u Kataru dospio je u centar pažnje nakon što je u susretu četvrtfinala između Argentine i Nizozemske pokazao rekordan broj žutih kartona na jednoj utakmici. Općenito je uvijek bio jedan od sudaca koji je pozornost privlačio zbog svojeg osebujnog stila suđenja, ali i redovite spremnosti na razgovor s nogometašima.

Prošlog je ljeta u razgovoru za ‘El Larguero‘ izjavio kako ima želju suditi i iduću sezonu u La ligi, ali isključivo na terenu, a ne u VAR sobi. Izgleda da mu se ta želja ipak u konačnici neće ispuniti.

Linker
19. travanj 2024 05:23