PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
SVE MU JE TEŽE IGRATI

VIDEO Potresno izlaganje zvijezde Reala: Modrićev ‘brat‘ se slomio i šokirao nastupom pred kamerama

Igrač koji Luku Modrića često naziva svojim ‘bratom‘ u Realu, ovoga je puta na Santiago Bernabeu stigao kao gost
Piše: SNObjavljeno: 26. ožujak 2024. 07:03

Španjolska i Brazil večeras će odigrati prijateljsku utakmicu na Santiago Bernabeuu, a uoči tog susreta nogometna Španjolska bruji o emotivnom nastupu Viniciusa Juniora, koji se na najavnoj presici doslovno rasplakao pred novinarima.

Zvijezda Reala vrlo je emotivno doživjela povod velikog okršaja, a to je borba protiv rasizma. Utakmica je organizirana pod geslom ‘One skin‘ (Jedna koža), a zvijezda Brazila i Reala na presici je govorila o problemima rasizma na tribinama, s kojima je suočen kroz gotovo cijelu svoju karijeru.

Vinicius je naglasio kako zbog rasističkih napada kojima je izložen na španjolskim stadionima ‘gubi volju za igranjem nogometa‘, ali također kako ‘provokatorima neće dati ono što žele‘.

"Siguran sam da Španjolska nije rasistička zemlja, ali istovremeno, ovdje ima puno rasista i mnogi od njih dolaze na stadione. To se mora promijeniti jer mislim da ljudi ne shvaćaju što je zapravo rasizam", rekao je Vini i potom briznuo u plač pred kamerama.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

"Meni je teško. Imam samo 23 godine, a sam moram objašnjavati mnogim Španjolcima što je zapravo rasizam, koliko me to pogađa i kako je užasno mojoj obitelji kod kuće koja to mora gledati. Od prvog puta kad mi se to dogodilo na stadionima u Španjolskoj, situacija se samo pogoršala. Zato što oni koji to rade nisu kažnjeni, znaju da će im to proći nekažnjeno, a da će riječi koje izgovore na račun boje moje kože utjecati na moju igru. To je jako iscrpljujuće jer se osjećam usamljeno. Toliko sam puta to prijavio, ali nitko nikad nije kažnjen", rekao je Vinicius kroz suze i svojim nastupom šokirao domaće novinare.

Linker
26. ožujak 2024 07:07