Ricardo Quaresma

 SCREENSHOT
POSEBNO PRIZNANJE

VIDEO: Povratak zaboravljenog asa na mjesto velike sreće, tribine ga pozdravile ovacijama, potekle su i suze

Klupski djelatnici Beşiktaşa pripremili su za Quaresmu prigodan video njegove karijere
Piše: SNObjavljeno: 10. prosinac 2023. 15:05

Subotnja utakmica turskog prvenstva između Beşiktaşa i Fenerbahçea završila je 1:3 porazom domaćina. Prije utakmice na stadionu je vladala sjajna atmosfera, a priliku za posebno priznanje domaće publike dobio je njihov bivši igrač, danas umirovljeni 40-godišnjak Ricardo Quaresma.

Portugalski krilni igrač igrao je za Beşiktaş od 2010. do 2013. godine, a šira nogometna javnost posebno ga pamti po njegovom karakterističnom "trivela" udarcu vanjskim dijelom kopačke. U svoje vrijeme Quaresmu se stavljalo u slični kalibar talenta s Cristianom Ronaldom, što pokazuje i cifra od 25 milijuna eura koju je milanski Inter platio 2008. Godine.

Klupski djelatnici Beşiktaşa pripremili su za Quaresmu prigodan video njegove karijere, a u snimci se može vidjeti kako je Portugalac postao emotivan pusteći suzu dok je gledao uradak i slušao navijače kako skandiraju njegovo ime.

Quaresma je na utakmicu došao teško prepoznatljiv, u crnom odijelu i kapom na glavi, zbog čega se mogao čuti glasan vrisak publike kada ga je službeni spiker najavio.

- Volio bih imati 18 godina. Mladi ljudi su danas mnogo više razmaženi. U moje vrijeme morao si biti mnogo bolji od drugih da bi igrao. Dosta je primjera mladih nogometaša o kojima svi pričaju, a nisu toliko dobri. Nevjerojatno je to što je njihova cijena 80 ili 100 milijuna eura – govorio je nedavno Portugalac prićajući o stanju u modernom nogometu.

Linker
27. travanj 2024 23:31