Alvaro Morata slavi, Cristiano Ronaldo tuguje

 PEDRO FIUZA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Pedro Fiuza/nurphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
LIGA NACIJA

VIDEO: Poznat posljednji sudionik Final 4 i mogući suparnik Vatrenih! Veliko razočaranje za Ronalda & Co.

Kompletirao se popis sudionika završnice. Koga god Vatreni dobiju u polufinalu, bit će spektakl.
Piše: Ante Šakić, Sportske novostiObjavljeno: 27. rujan 2022. 22:39

Hrvatska reprezentacija je nakon susreta Portugala i Španjolske na stadionu Municipal de Braga, saznala i trećeg mogućeg protivnika na Final Fouru UEFA Lige nacija. Izabranicima Zlatka Dalića, Italiji i Nizozemskoj se u play-off dijelu natjecanja rezultatom 1:0 tako kao pobjednik grupe dva Lige A pridružila Španjolska.

Nijedna momčad nije preuzimala previše rizika, posebno pobjednik, jer ukoliko bi Portugal došao do vodstva, puno bi lakše došli do Final Foura obzirom da im je odgovarao i neriješen rezultat. Imala su oba sastava svojih prilika, ali su raspoložene momčadi bile u i obrambenom dijelu utakmice, iako je dojam kako je minimalno opasniji bio domaćin.

image

Alvaro Morata (desno) zabio je pogodak odluke

PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP/PROFIMEDIA Patricia De Melo Moreira/Afp/Profimedia

>>> POGODAK MORATE POGLEDAJTE OVDJE <<<<

Švicarska je u domaćoj pobjedi 2:1 nad Češkom potvrdila treće mjesto te skupine. Precizni su za Švicarsku bili u 29. minuti Reno Freuler, a već minutu kasnije Breel Embolo. Za Češku je u 45. minuti jedini gol postigao Patrik Schick.

Rezultat bez golova stajao je na semaforu sve do samog kraja utakmice, točnije do 88. minute i udarca Alvara Morate glavom, koji završava u mreži Portugala. Kada Luis Enrique više nije imao što čekati, a ni izgubiti i naredio svim "snagama" da se orijentiraju na ofenzivu, sjajno je 20- godišnji Nico Williams prebacio Joaa Cancela i vratara Dioga Costu, te pronašao Moratu koji lakim pogotkom navijače "Furije" baca u trans, a svoju momčad na završnicu UEFA Lige nacija.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

Ukrajini je u grupi jedan skupine B, za vrh tablice trebala domaća pobjeda protiv Škotske ili barem u domaćinskoj atmosferi u Krakowu. Ipak gosti su se uspjeli obraniti i završili na vrhu skupine.

U drugoj utakmici te skupine, onoj bez rezultatskoj značaja.Irska je doma samo potvrdila treće mjesto iznad Armenije. U vodstvo ih je već u 18. minuti doveo John Egan. Rezultat se unatoč dominaciji domaćina nije mijenjao do 52. minute, kada na 2:0 povećava Michael Obafemi. Gosti iz jedinog udarca prema vratima Irske do tada, onog Artaka Dashyana u 71. minuti smanjuju na 2:1. Od šoka se nije oporavila obrama domaćih i već nakon dvije minute radi grešku koju koristi Eduard Spertsyjan i postavlja konačnih 2:2. Ipak pobjedu domaćinu, nakon dva crvena kartona Armenije, donosi u 91. minuti Robbie Brady.

U jedinom susretu grupe dva skupine B, Albanija i Island odigrali su 1:1.. Albaniju je igračem više od 11. minute u vodstvo doveo Ermir Lenjani, a konačnih 1:1 u sedmoj minuti nadoknade postavlja Mikael Anderson.

Vrh tablice grupe četiri iste skupine je Srbija osvojila gostujućom pobjedom protiv Norveške. Napad momčadi Dragana Stojkovića je "isporučio" i u ovoj utakmici. U vodstvo ih je u u 42. minuti doveo Dušan Vlahović, a za sigurno privođenje utakmice kraju u svoju koristi i rezultat 0:2, pobirnuo se 54. minuti Aleksandar Mitrović.

Šveđani i Slovenci su u predgrađu Stockholma htjeli izbjeći relegaciju u Ligu C. Dok je domaćinu trebala pobjeda, Slovencima je "igrao" i neriješeni rezultat. Konačnih 1:1 postavljeno je u prvom poluvremenu. U vodstvo su u 28. minuti došli gosti, pogotkom Benjamina Šeška, a u 42. Emil Forsberg vraća utakmicu na početak, što ne odgovara Švedskoj koja će iduće godine s manje elitnim reprezentacijama odmjeravati snage.

Grupa dva Lige C već je poznavala momčad koja će biti promovirana u Ligu B, to je Grčka. Svejedno je pobjedom nad Sjevernom Irskom momčad Gustava Poyeta učinila uslugu Cipru, koji je tako unatoč porazu od Kosova, ostao na trećem mjestu. Grčku su do pobjede vodili Dimitrio Plekas, Gerogios Masouras i Petros Mantalos. Pogodak Sj. Irske postigao je Shayne Lavery. Kosovo je kao domaćin na stadionu Fadil Vokrri s pet golova u mreži "ispratilo" Cipar, koji je uspio zabiti jedan.

Linker
24. travanj 2024 19:45