PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
PORAZ REALA

VIDEO: Prvi šok za Modrića i društvo u 2023., Ancelotti platio za eksperiment, pogledajte golove

Ovakvim epilogom realovci nisu uspjeli stvoriti prednost nad Barcelonom koja će na travnjak u nedjelju
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 07. siječanj 2023. 18:18

Nakon susreta šesnaestine finala Copa del Reya, došle su na red i druge utakmice Primere nakon nastavka sezone. Branitelj naslova- Real Madrid doživio je na gostovanju kod Villarreala mini šok. Bez podcjenjivanja domaćina, koji je u posljednja dva susreta "izvukao" remi protiv Reala, favoriti su bili igrači Carla Ancelottija, koji napravio presedan i na teren u prvih jedanaest nije poslao nijednog Španjolca. Eksperiment mu se nije isplatio i rezultatom 2:1 slavila je "Žuta podmornica", što joj nije uspjelo od 2018. godine.

Otvoreno prvo poluvrijeme gledali smo na De la Ceramica s Villarrealom koji je dobro pritiskao Real Madrid, ali isto tako smo vidjeli i kako je Pepe Reina na golu domaćih obranio veliku priliku Viniciusa Juniora. Dojam je da je domaćin ipak izgledao malo opasnije, natjeravši Thibauta Courtoisa na nekoliko dobrih reakcija, a pritom je pogodio i vratnicu.

image
JOSE JORDAN Afp

Prvi je zaprijetio domaćin i milimetri su dijelili "Kraljeve" od šoka odmah na početku utakmice. U trećoj minuti Francis Conquelin je utrčao u kazneni prostor i pored nemoćnog Courtoisa iz blizine pogodio desnu stativu. Nakon što su uhvatili ritam igrači Carla Ancelottija u 14. minuti su imali prvu veću priliku, ali Karim Benzema loše je pucao u šesnaestercu i poslao loptu iznad gola. Našao se Francuz u 21. minuti u ulozi asistenta Ederu Militau, ali Brazilac priliku šalje malo pored desne stative.

Pet minuta prije kraja prvih 45 minuta, Vinicius Junior nije iz velike blizine uspio osigurati mirniji nastavak utakmice Realu. Točnije, spriječio ga je Pepe Reina. Iz velike blizine krilni napadač iz Madrida mogao je i bolje ciljati, gađao je po sredini gola i iskusni vratar nogom je obranio njegov udarac.

S odmora su se raspoloženiji vratili domaći igrači i nisu dugo čekali da im se inicijativa isplati. Veliku grešku radi obrana Reala, lopta dolazi do Gerarda Morena, koji nesebično nalazi samoga Yeremija Pinu, a ovaj u 47. minuti sigurnim udarcem dovodio "Žutu podmornicu" u vodstvo.

POGODAK ZA 1:0 POGLEDAJTE OVDJE.

Nije dugo trajala radost navijača okupljenih na La Ceramici. Nakon duže opsade gola Villarreala, lopta nakon velike šanse koju nije iskoristio Benzema, čiji udarac u bloku dočekuju braniči domaćih, ali VAR soba radi situacije prije javljaju glavnom sudcu Cesaru Sotu Gradu da provjeri nedozvoljeno igranje rukom, i u pravu su, Realu je dodijeljen kazneni udarac. Ovakvu priliku Benzema ne propušta i sigurno plasiranom loptom vraća utakmicu na početak.

image

Villarreali nogometaši slavili su protiv Reala

JOSE JORDAN Afp

POGODAK ZA 1:1 POGLEDAJTE OVDJE.

Kao što nije trajalo veselje domaćih navijača, ništa duže nije bilo ni onih gostujućih. Kao i pogodak za neriješeni rezultat, na jednak način došlo je i do trećeg gola na susretu. Tražili su Villarrealovi nogometaši prolaz u šesnaesterac Reala, a prilikom branjenja David Alaba poskliznuo se i loptu zaustavlja rukom, sudac Grado bez dvoumice svirao je drugi put najstrožu kaznu.

Asistent za prvi pogodak, Gerard Moreno, siguran je izvođač udarca s bijele točke i igrači Quique Setién došli su u 63. minuti u novo vodstvo.

POGODAK ZA 2:1 POGLEDAJTE OVDJE.

Iako je Real pokušao doći do preokreta, nisu dovoljno precizni bili branitelji naslova. Unatoč posjedu, nisu stvorili nijednu veću šansu, a ostalo je odličan blok domaćih zaustavljao bez greške. Malo je falilo da ne plate i veću cijenu pritiska. Pred sami kraj utakmice, od većeg poraza spasio ih je Courtois, ali i nepreciznost Arnauta Danjume koji je u završnici promašio prazan gol (VIDEO POGLEDAJTE OVDJE). Ovakvim epilogom realovci nisu uspjeli stvoriti prednost nad Barcelonom, koja svoju utakmicu 16. kola španjolskog prvenstva igra sutra.

Espanyol - Girona 2-2

U dvoboju 16. kola Primere Espanyol i Girona su u Barceloni igrali 2-2.

Za Espanyol su golove dali Javi Puado (51) i Joselu (76), a za Gironu Toni Villa (32) i Herrera (85).

Mallorca do pobjede u sudačkoj nadoknadi

Nogometaši Mallorce pobijedili su na svom terenu Valladolid 1-0 u susretu 16. kola španjolske Primere.

Strijelac pobjedničkog pogotka za Mallorcu bio je Abdon Prats u četvrtoj minuti nadoknade vremena. (Hina)

Linker
20. travanj 2024 14:18