Ivan Rakitić

 JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
DRAMA U ŠPANJOLSKOJ

VIDEO: Rakitić asistent u seviljskoj ljepotici, Sosa u porazu uzdrmao gredu, pogledajte te trenutke

Sevilla je preokrenula kontroverznim pogotkom, primila gol u 88. minuti, ali i slavila s +2.
Piše: HINAObjavljeno: 08. travanj 2022. 23:12

Sevilla - Granada 4:2

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić bio je asistent za pobjednički pogodak Seville u dramatičnoj 4-2 (1-1) pobjedi protiv Granade u prvoj utakmici 31. kola španjolskog prvenstva.

Rakitić je u trećoj minuti sudačke nadoknade bio najviši u skoku pred gostujućim golom te je glavom spustio loptu za Rafu Mira koji je s dva metra zatresao mrežu za 3-2.

Granada je povela u 23. minuti golom Machisa, na 1-1 je u 32. minuti poravnao Diego Carlos, da bi vodstvo od 2-1 Sevilli donio Ocampos u 66. minuti nakon kontroverzne akcije u kojoj su i on i asistent Corona bili u zaleđu koje je linijski sudac i označio samo da bi VAR procijenio kako je njihova pozicija bila ispravna. Na 2-2 poravnao je Diaz (88) te se činilo kako će Granada do zasluženog boda, ali u sudačkoj nadoknadi su se Rakitić i Mir pobrinuli da ne bude tako. Konačni rezultat je u devetoj minuti nadoknade postavio Alejandro Gomez.

Rakitić je odigrao čitav susret za Sevillu koja je s ova tri boda skočila na drugo mjesto sa 60 bodova, devet manje od vodećeg Reala iz Madrida, a tri više od treće Barcelone i četvrtog Atletica, dok je Granada 16. sa 29 bodova.

>>> RAKITIĆEVU ASISTENCIJU POGLEDAJTE OVDJE <<<

image
CRISTINA QUICLER Afp


Stuttgart - Borussia (D) 0:2

U prvoj utakmici 29. kola njemačkog nogometnog prvenstva Borussia iz Dortmunda je kao gost svladala Stuttgart sa 2-0 (1-0).

Oba pogotka postigao je Julian Brandt, prvoga u 12., a drugog u 71. minuti.

Zanimljivo, Brandt je utakmicu započeo na klupi, ali je uveden već u 6. minuti nakon ozljede Reyne te se ispostavilo kako je za ozljeda bila prikriveni blagoslov za "žuto-crne".

Marin Pongračić ostao je na klupi Borussije dok je Borna Sosa odigrao čitav susret za Stuttgart te je u 90. minuti pogodio gredu.

Druga Borussia ovom pobjedom je stigla na 60 bodova, šest manje uz utakmicu više od vodećeg Bayerna, dok je Stuttgart ostao 15. sa 27 bodova, jednim više od 16. Arminije i 17. Herthe koje se nalaze na pozicijama koje vode u kvalifikacije za ostanak, odnosno izravno u drugu ligu u koju će se zasigurno vratiti i posljednji Greuther Fuerth koji ima samo 16 bodova.

>>> GREDU BORNE SOSE POGLEDAJTE OVDJE <<<

image
MARCEL ENGELBRECHT Dpa Picture-alliance Via Afp


Newcastle - Wolverhampton 1:0

U prvoj utakmici 32. kola engleskog nogometnog prvenstva Newcastle United je na svom Saint James' Parku svladao Wolverhampton Wanderers sa 1-0 (0-0).

Pogodak vrijedan tri boda u 72. minuti postigao je Chris Wood iz kaznenog udarca kojega je sam izborio.

S nova tri boda Newcastle je skočio na 14. mjesto sa 34 boda, dok je Wolverhampton ostao osmi sa 49 bodova.

Na čelu je Manchester City sa 73 boda, jednim više od drugog Liverpoola.


Lorient - Saint-Etienne 6:2

Nogometaši Lorienta u prvom su susretu 31. kola francuskog prvenstva preokretom svladali izravnog konkurenta za ostanak u ligi Saint-Etienne sa 6-2 (2-2).

Gosti su poveli sa 2-0 golovima Bouange (4) i Nordina (22), no za njih je kobna bila završnica prvoga poluvremena u kojoj su domaći preko Moffija (42-11m) i Konea (45+1) uspjeli poravnati.

U nastavku su Le Fee (61), Kone (65), Moffi (86) i Boisgard (90) osigurali veliku pobjedu Lorientu.

Lorient je sada 16. na ljestcivici sa 31 bodom, četiri više od 18. Saint-Etiennea koji drži poziciju koja vodi u kvalifikacije za ostanak. Između njih je Clermont sa 28 bodova.

Uvjerljivo vodeći je Paris SG sa 68 bodova, 12 više od drugog Marseillea.

Linker
19. travanj 2024 13:44