Igrači Fenerbahçea

 OZAN KOSE Afp
MOURINHO NAJBOLJI DOSAD

VIDEO Rapsodija Fenera: Džeko zabio iz ‘nemogućeg kuta‘, Livaković sve očistio, Brazilac ukrao ‘show‘

Portugalac je upisao najveću pobjedu otkad je preuzeo kormilo turskog kluba
Piše: SNObjavljeno: 25. kolovoz 2024. 22:38

Posljednjih dana malo je "zapinjalo", no Jose Mourinho je - nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu prvaka od Lillea, a zatim i 2:2 remija u turskom prvenstvu s Göztepeom - upisao najveću pobjedu otkad je zasjeo na klubu Fenerbahçea. Momčad Dominika Livakovića slavila je čak 5:0 na gostovanju kod Rizespora i privremeno zasjeo na prvo mjesto ljestvice sa sedam bodova.

Napokon je to bila ona dominacija na koju je turski klub navikao još u prošloj utrci, kada im je naslov turskog prvaka izbjegao unatoč 99 zarađenih bodova na kontu jer je Galatasaray uzeo rekordna 102.

Lijepu večer Fenerbahçea najavio je Fred pogotkom u 15. minuti. Šanse su potom redale obje momčadi, a Rizespor je ponovo popustio u 53., i to kada ih je matirao sjajni Edin Džeko. Popularno zvani "bosanski dijamant" zapucao je iz ukošene, naoko "nemoguće pozicije" i pronašao suprotni kut vratara Akkana. POGODAK DŽEKE POGLEDAJTE OVDJE

Džekin potez označio je potpuni krah Rizespora, a "show" će ukrasti Fred. Bivši i često osporavani član Manchester Uniteda utrpao je još dva pogotka u razmaku od četiri minute (60. i 64.) i otklonio sve sumnje, da bi Alikulov sam sebi zatresao mrežu za "petardu" na Caykur Didi Stadionu.

Hrvatski reprezentativni vratar Dominik Livaković upisao je tri obrane, s tim da je dva puta otklonio udarce upućene iz pozicije unutar njegova kaznenog prostora. To je tek druga utakmica u kojoj je Livaković zadržao čistu mrežu otkad trenira pod palicom Mourinha, koji napokon može biti izrazito zadovoljan predstavom svoje momčadi.

Linker
05. rujan 2024 11:02