OSCAR DEL POZO Afp
BOMBASTIČAN UDARAC

VIDEO: Rayo Vallecano šokirao Barcelonu golčinom o kojoj će se još dugo pričati

Remijem je Barcelona ostala treća na tablici i trenutno ima bod manje od madridskog Reala i tri od Girone
Piše: SN, HinaObjavljeno: 25. studeni 2023. 20:51

U prvom subotnjem susretu 14. kola španjolske La Lige nije bilo pobjednika, nogometaši Rayo Vallecana i Barcelone odigrali su u Madridu 1:1.

Rayo Vallecano je poveo u 39. minuti odličnim pogotkom Unai Lopeza.

Lopta je nakon izvedenog slobodnog udarca odbijena na rub kaznenog prostora, od tamo je još jedan udarac odbijen u pozadinu terena, natrag do Unaija Lopeza, koji je uočio da je vratar Ter Stegen na podu i odličnim udarcem iz velike udaljenosti savladao njemačkog golmana za slavlje domaćih navijača.

PREKRASAN POGODAK POGLEDAJTE OVDJE

Cijelo drugo poluvrijeme Barcelona je napadala i tražila izjednačenje, kao i potencijalni preokret. U 76. minuti odlično je s ruba šesnaesterca pucao Raphinha, ali je pogodio vratnicu, no nekoliko minuta kasnije ipak se zatresla domaća mreža.

U 82. minuti Balde je probio lijevu stranu, a ispred Lewandowskog je reagirao domaći igrač Lejeune, ali je nespretno zahvatio loptu i pogodio vlastitu mrežu. Mogla je Barcelona do kraja još jednom kreirati preokret, što je već uspijevala ove sezone, ali domaćin je sačuvao jedan bod.

Barcelona je ostala treća na ljestvici te ima bod manje od madridskog Reala i tri manje od Girone. Rayo Vallecano se popeo na osmo mjesto ljestvice.

U kasnijem terminu, nogometaši Valencije i Celte remizirali su u utakmici bez golova na Mestalli.

Nakon četiri pobjede i dva remija bio je to prvi ovosezonski domaći remi Valencije koja je s ovim bodom stigla na osmo mjesto ljestvice.

Celta je i dalje u negativnom nizu. Posljednju ligašku pobjedu klub iz Viga je ostvario 1. rujna, a nakon toga je Celta odigrala deset prvenstvenih utakmica bez pobjede. Upisala je u tom razdoblju četiri remija i čak šest poraza. Trenutačno je na 18. mjestu ljestvice.

Nogometaši Getafea dodatno su produbili jaku krizu kroz koju prolazi Almeria, u domaćem ogledu 14. kola španjolske La Lige Getafe je slavio s 2-1.

Gosti su poveli ranim pogotkom Ramazanija u sedmoj minuti, ali već do kraja prvog dijela uslijedio je preokret. Greenwood je u 33. minuti izjednačio, dok je Mayoral u 45. postigao pogodak za 2-1. Takav je rezultat ostao sve do kraja, a ovom pobjedom Getafe je napredovao do osmog mjesta na ljestvici.

Almeria je i dalje posljednja te je i dalje bez pobjede. Skupila je tek tri remija uz čak 11 poraza.

Linker
28. travanj 2024 13:03