JORGE GUERRERO Afp
LIGA NACIJA

Video: Remi Španjolske i Portugala u dramatičnom sudaru u Sevilli, Haaland srušio Srbiju usred Beograda

U drugoj utakmici skupine 2, Češka je u Pragu bila bolja od Švicarske 2:1
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 02. lipanj 2022. 23:02

U četvrtak su odigrane dvije utakmice u najjačoj A ligi u Ligi nacija. Španjolska je u Sevilli ugostila Portugal, a dvoboj velikih suparnika završen je bez pobjednika 1:1. Domaćini su u dvoboj ušli bez bivše uzdanice Dinama Danija Olma, koji se našao na klupi za pričuve, dok su Ferran Torres, Morata i Sarabia dobili prigodu u vrhu napada Furije.

Zanimljivo da je svoje mjesto u prvoj jedanaestorici španjolske izabrane vrste našao i stoper Leeds Uniteda Diego Llorente, iako je Llorente svojim lošim igrama gotovo koštao Leeds ostanka u elitnom razredu engleskog nogometa, no za španjolskog izbornika Luisa Enriquea Liga nacija i čak četiri utakmice u desetak dana, očito su idealna mogućnost da svi koji su pozvani dobiju prigodu na reprezentativnoj pozornici.

image
CRISTINA QUICLER Afp

I dok je spomenuti Llorente uz Paua Torresa trebao biti jedan od glavnih obrambenih aduta Španjolske, mjesto na klupi za pričuve našla je i najveća portugalska zvijezda Cristiano Ronaldo. Portugalci su prvi mogli stići do prednosti, ali iz idealne pozicije nije poentirao Leao. Kazna za spomenuti promašaj sustigla je je pobjednika Lige nacija u 25. minuti kada je nakon vrhunskog progravanja Gavija za Sarabiju iz blizine loptu u mrežu poslao Morata.

Potom su Španjolci bili blizu drugog pogotka, no i jedan postignuti bio je dovoljan za zadovoljstvo na tribinama stadiona Benito Villmarin. U domu Betisa Furija je posljednji put nastupila prije četiri godine kada je na suprotnoj strani stajala Engleska. U svom rodnom gradu briljirao je Gavi, a mladi veznjak Barcelone obilježio je prvo poluvrijeme u kojem je španjolska družina zasluženo stekla pogodak prednosti.

U nastavku je ponovo Leao postao tragičar u portugalskoj momčadi koja nikako nije uspijevala doći do izjednačujućeg pogotka, a u 62 minuti u igru je ušao Cristiano Ronaldo, baš kao i Dani Olmo. Sedam minuta prije kraja Horta je poentirao iz blizine za remi uz promašeni zicer Albe u završnici dvoboja. Treći susret u nizu između Španjolske i Portugala završen bez pobjednika.

U drugoj utakmici skupine 2, Češka je u Pragu bila bolja od Švicarske 2:1. Napadač Lokomotive iz Moskve Jan Kuchta postigao je prvi pogodak u reprezentativnom dresu, no minutu prije odlaska na odmor stvari je u rezultatski egal golom vratio Okafor. U nastavku je Sow postigao autogol za pobjedu Češke koja će u sljedećem susretu u nedjelju ugostiti Španjolsku. Mario Gavranović ušao je u igru za Švicarce u sudačkoj nadoknadi.

U ligi B Slovenija je poražena od Švedske 0:2, dok je Norveška u Beogradu rezultatom 1:0 nadvisila Srbiju uz pogodak Erlinga Haalanda i brojne promašaje srpske momčadi.

>>>POGODAK HAALANDA POGLEDAJTE OVDJE!

U ligi C Kosovo je slavilo na gostovanju kod Cipra 2:0. Lirim Kastrati proveo je na travnjaku svih 90 minuta i zaradio žuti karton. Cijelu utakmicu u obrani Kosova odradio je i kapetan Amir Rahmani, dok krilni napadač Hajduka Emir Sahiti nije ulazio u igru. Pobjednika nije bilo u srazu Bugarske i Sjeverne Makedonije. Završilo je 1:1, a stoper Rijeke Darko Velkovski igrao je do 88. minute, kada ga je zamijenio branič Dinama Stefan Ristovski.


REZULTATI:

LIGA A

Skupina 2:

Češka - Švicarska 2-1 (Kuchta 11, 58 / Okafor 44)

Španjolska - Portugal 1-1 (Morata 25 / Horta 82)

LIGA B

Skupina 2:

Izrael - Island 2-2 (Abada 25, Weissman 84 / Helgason 42, Sigurdsson 53)

Skupina 4:

Slovenija - Švedska 0-2 (Forsberg 39-11m, Kuluševski 88)

Srbija - Norveška 0-1 (Haaland 26)

LIGA C:

Skupina 2

Cipar - Kosovo 0-2 (Berisha 65, Zhegrova 78)

S.Irska - Grčka 0-1 (Bakasetas 39)

Skupina 4:

Bugarska - S. Makedonija 1-1 (Despodov 13 / Ristovski 50)

Gruzija - Gibraltar 4-0 (Kvaratškelia 12, Kashia 33, Mikautadze 87, Qazaišvili 88)

LIGA D

Skupina 2:

Estonija - San Marino 2-0 (Kirss 24, Tamm 32)

Linker
26. travanj 2024 12:58