AFP
DUBAI D‘OR

VIDEO: Ronaldu izmislili nagrade, on omalovažio Zlatnu loptu i ‘živcirao‘ Haalanda: ‘I dalje izgledam dobro‘

Portugalac je osvojio čak tri nagrade, uključujući i onu za najboljeg igrača Bliskog istoka
Piše: SNObjavljeno: 21. siječanj 2024. 19:24

U petak su se u Dubaiju održale Globe Soccer Awards poznate i kao Dubai d‘Or. Iako je Erling Haaland odnio glavnu nagradu za najboljeg igrača u 2023., pravi pobjednik bio je "domaći dečko" Cristiano Ronaldo. Portugalska zvijezda koja igra za saudijski Al-Nassr osvojila je čak tri nagrade: za omiljenog igrača navijača, za najboljeg igrača Bliskog istoka te za najboljeg strijelca.

Upravo je zadnja nagrada bila kontoverzna, sudeći po izrazima lica napadača Manchester Cityja, Erlinga Haalanda.

Ronaldo je, naime, u kalendarskoj 2023. postigao 54 pogodaka, više od ijednoga igrača. Haaland je zabio dva manje, no ipak je to bilo u Premier ligi te Ligi prvaka. Vjerojatno to objašnjava mrku facu Norvežanina nakon što ga je Ronaldo spomenuo prilikom primanja nagrade Globe Soccer Maradona.

- Bio sam najbolji strijelac. Morao sam pobijediti mlade lavove, poput Haalanda na primjer, tako da sam ponosan. I dalje izgledam dobro - rekao je Portugalac

No nije bilo zle krvi između dva sjajna napadača. Prilikom proglašenja najboljeg igrača, Brozovićev je suigrač cijelo vrijeme pokazivao kamerama prema norveškom napadaču očito dajući do znanja tko po njemu zaslužuje tu nagradu. Na kraju je napadač Manchester Cityja odnio pobjedu te je u govoru bio pun hvale za svoj klub, prenosi Sky Sport.

- Prije svega, dečki koji ovdje sjede (suigrači), nevjerojatni su ljudi. I moj menadžer, naravno, koji isto nije loš - našalio se Haaland.

- To je fantastičan klub, a podrška koju mi igrači dobivamo od uprave i čelnika kluba također je ogromna. Stvarno uživam biti tamo - zaključio je mladi napadač koji je nadodao kako se nada da se vraća uskoro na teren.

image
FABIO FERRARI/LAPRESSE Afp

Inače je upravo Ronaldo rekorder po broju nagrada za najboljeg igrača Dubai d‘Ora. Portugalac je osvojio spomenutu nagradu šest puta 2011., 2014., 2016., 2017., 2018. i 2019. Stoga ne čudi njegov komentar o drugim prestižnim nogometnim nagradama, Ballon d‘Oru i The Best, u kojima ga je prestigao njegov vječiti rival Lionel Messi.

- Ballon d‘Or i The Best gube kredibilitet - rekao je za portugalski Record.

- Ne znači da Messi to nije zaslužio, ili Haaland ili Mbappé… ali brojke su tu i brojke ne varaju. Morate uzeti u obzir cijelu sezonu. Brojke su činjenice - zaključio je napadač Al-Nassra.

Od ostalih nagrada u Dubaiju valja spomenuti da je za najboljeg trenera proglašen Pep Guardiola, a najbolji klub je Manchester City. Igrači Građana odnijeli su još dvije nagrade, Rodri za najboljeg veznjaka, a Ederson za najboljeg golmana. Jude Bellingham osvojio je nagradu za najboljeg igrača u usponu, no Modrićev suigrač nije prisustvovao ceremoniji.

Linker
18. svibanj 2024 02:00