ANGEL MARCHINI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Angel Marchini/shutterstock Editorial/profimedia
PAKLENI NAPADAČ

VIDEO Sezona iz snova za Hrvata: Ne može prestati zabijati, a sada se novim golom upisao u povijest kluba

26-godišnji povremeni Vatreni nastavlja sa sjajnim ‘provodom‘ na sjevernoameričkom kontinentu
Piše: SNObjavljeno: 01. rujan 2024. 11:18

Petar Musa nastavlja sa sjajnim izvedbama na drugom kraju svijeta. Iako je njegov FC Dallas izgubio s 2:3 od Colorado Rapidsa, hrvatski napadač upisao se u strijelce i zabio svoj već 14. pogodak sezone, zgoditak kojim se upisao u povijest kluba.

Igrala se 66. minuta kada je Musa glavom pospremio loptu u mrežu i postao igrač s najviše golova u debitantskoj sezoni za klub osnovan prije 29 godina. Musa je s trona skinuo Jasona Kreisa i Damiana Alvareza, koji su svojevremeno zabijali po 13 golova u svojim prvim sezonama u dresu teksaškog kluba.

Iako u MLS-u nije poentirao još od 18. srpnja, Musi je ovo peta uzastopna ligaška utakmica na kojoj je zabio pogodak. U međuvremenu je nastupio i na susretu All Star momčadi američke franšize, kao i na dvije utakmice Liga kupa. Dallas se pak nalazi na 11. mjestu Istočne konferencije te će u posljednjih sedam utakmica regularnog dijela sezone morati ‘potegnuti‘ u višu brzinu ukoliko namjeravaju doći do 9. mjesta, odnosno plasmana u play-off.

26-godišnji povremeni Vatreni tako nastavlja sa sjajnim ‘provodom‘ na sjevernoameričkom kontinentu. Mnogi su propitivali njegovu odluku da zimus za 9 milijuna eura pređe iz Benfice u Dallas, no to se za sada pokazuje kao sasvim solidna odluka.

Linker
05. rujan 2024 10:43