SCREENSHOT
NEVJEROJATNE SCENE

VIDEO Šok na utakmici, dok se na terenu bore protiv rasizma, on izvadio bananu: ‘Moj pištolj za tebe‘

‘Ponižavali su i ismijavali mog prijatelja, tretman je tužan i odvratan‘, grmio je Vinicius Junior
Piše: HINA/SNObjavljeno: 18. lipanj 2023. 11:24

Nogometna reprezentacija Brazila u subotu je u Barceloni odigrala prijateljsku utakmicu s Gvinejom (4-1), a Carioce su u prvom poluvremenu nosili crne dresove kako bi izrazili protest protiv rasizma koji je veliki problem u nogometu.

To jee bio prvi puta u 109 godina povijesti brazilske reprezentacije da su igrači nosili crne dresove. S rasizmom muku muče i brazilski reprezentativci, pogotovo Realov igrač Vinicius Junior.

"S rasizmom se ne igra pa smo morali prosvjedovati. Igrači su prije utakmice kleknuli, a prvi put u 109 godina dugoj povijesti brazilske reprezentacije obukli su crne dresove", objavio je brazilski savez, koja svoju borbu protiv rasizma planira nastaviti u utorak.prijateljska utakmica protiv Senegala u Lisabonu.

Vinicius Jr., koji je ovoga puta nosio broj 10, vlasništvo ozlijeđenog Neymara, bio je strijelac posljednjeg pogotka za Brazil s bijele točke. Prije toga mrežu su pogodili i Joelinton, Rodrygo i Eder Militao. Serhou Girassy smanjio je rezultat na 1-2 u prvom poluvremenu.

No, Brazilci ipak nisu uspjeli izbjeći rasističke uvrede. Opet je u priču upleten Vinicus, ali ne u prvom planu. Njegov prijatelj i savjetnik Felipe Silva proživio je velike neugodnosti unutar stadiona. Naime, u hodniku mu je prišao zaštitar, izvadio bananu iz džepa i navodno rekao:

- Ruke gore, ovo je moj pištolj za tebe!

Vinicus je ponovno reagirao i osudio ovakav način ponašanja.

- Dok sam igrao s povijesnim crnim dresom i pružao emociju, mojeg prijatelja su ponižavili i ismijavali na ulazu u stadion. Tretman je bio tužan, mnogi nisu vjerovali da ova nadrealna scena dogodila. ‘Backstage‘ je odvratan - poručio je brazilski nogometaš.

Linker
06. svibanj 2024 10:23