JOSEP LAGO Afp
KIŠA POGODAKA

VIDEO: Šou Portugalaca u Barceloni! Felix briljirao u pobjedi, pet komada katalonskog diva

U posljednjoj subotnjoj utakmici Katalonci su kao domaćini savladali Real Betis rezultatom 5:0
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 16. rujan 2023. 22:56

Barcelona je nastavila svoj niz neporaženosti u La Ligi. U posljednjoj subotnjoj utakmici petog kola španjolskog prvenstva Katalonci su na domaćem terenu savladali Real Betis rezultatom 5:0, a svoj prvi pogodak u novom dresu upisao je Joao Felix, koji se ovog ljeta u zadnjem danu prijelaznog roka pridružio Barceloni na posudbi.

Prvi pogodak susreta bio je djelo upravo spomenutog Portugalca. U 25. minuti susreta osvojili su Katalonci loptu visoko u polovini Betisa, loptu je u peterac centrirao Oriol Romeu, a tamo se nakon prvobitno blokiranog udarca dobro snašao Joao Felix i pospremio loptu u mrežu.

Video prvog pogotka možete pogledati OVDJE.

Portugalac je bio i glavni akter kod drugog pogotka Barcelone. Pleli su Katalonci mrežu oko gola Betisa, kada je loptu u noge okrenut leđima trebao dobiti Felix. On je u mislima već bio korak ispred svojih protivnika, pa je tako propustio loptu i zavarao cijelu gostujuću obranu. Lopta je došla do Roberta Lewandowskog, koji je silovitim udarcem podebljao vodstvo na 2:0.

Video drugog pogotka možete pogledati OVDJE.

U 62. minuti pisalo je 3:0 na semaforu. Slobodan udarac izveo je Ferran Torres i pogodio oko živog zida, te tako zaključio pitanje pobjednika u ovoj utakmici. Četiri minute kasnije rezultat je već bio 4:0. Samo par minuta nakon što je zamijenio upravo Ferrana Torresa pogodak je postigao Brazilac Raphinha, odličnim prizemnim udarcem s ruba kaznenog prostora.

Video trećeg i četvrtog pogotka možete pogledati OVDJE i OVDJE.

Konačan rezultat pred kraj susreta postavio je Joao Cancelo. Portugalac se u stilu pravog napadača sjurio po desnoj strani Barceloninog napada, lažnjakom izbacio svojeg braniča i matirao vratara Silvu za petardu na stadionu Olímpic Lluís Companys.

Video petog pogotka možete pogledati OVDJE.

Velika pobjeda Valencije

U petom kolu španjolskog prvenstva nogometaši Valencije pobijedili su na svojoj Mestalli Atletico Madrid s 3:0.

Šišmiši su nakon treće pobjede napredovali na peto mjesto, a prvi poraz doživio je Atletico.

Valencia je sjajno otvorila utakmicu na Mestalli, Hugo Duro zabio je u petoj minuti, a 23-godišnji napadač potom je udvostručio prednost drugim golom u 34. minuti. Novi hladan tuš doživjeli su štićenici argentinskog stručnjaka na klupi madridske momčadi Diega Simeonea početkom drugog poluvremena. U 54. minuti 20-godišnji Javi Guerra povisio je na 3-0 i bilo je jasno da će bodovi ostati u trećem najvećem španjolskom gradu.

Valencia je peta s devet bodova, a Atletico sedmi sa 7. (Hina)

Linker
18. svibanj 2024 01:47