PREDRAG MILOSAVLJEVIC Afp
U STRAŠNOJ FORMI

VIDEO: Srpski hit-napadač zabio tri komada za veliku pobjedu u Beogradu! Šveđani poveli pa teško stradali

Heroj susreta bio je Aleksandar Mitrović koji je zabio hat-trick i nastavio fenomenalnu formu
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 24. rujan 2022. 22:41

Srbija je na domaćem terenu s 4:1 trijumfirala protiv Švedske u susretu petog kola skupine 4 drugog jakosnog razreda Lige nacija. Sudbina Srbije o ulasku u najviši rang ovog natjecanja sada je u njihovim rukama jer u posljednjem kolu odlaze kod direktnog rivala, Norveške s kojom su trenutno izjednačeni na vrhu, oboje imaju 10 bodova.

Heroj susreta bio je Aleksandar Mitrović koji je zabio hat-trick i nastavio fenomenalnu formu u kojoj se trenutno nalazi. Sa svoja tri gola potpuno je preokrenuo vodstvo Šveđana koji su u 15. minuti poveli preko Viktora Claessona. Slavlje gostiju trajalo je svega tri minute prije nego li je ‘Mitrogol‘ stupio na scenu. Prva dva zabio je glavom, najprije na ubačaj Živkovića iz igre, a zatim nakon kornera kada ga je pronašao Tadić. Za treći gol asistirao mu je Vlahović, a gol je dodatno provjeravao i VAR zbog sumnje da je Mitrović bio u nedozvoljenoj poziciji. Točku na i postavio je veznjak Torina Saša Lukić za konačnih 4:1 svojim prvim službenim pogotkom u nacionalnom dresu.

POGOTKE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

image
PREDRAG MILOSAVLJEVIC Afp

Mitrović je inače od početka sezone u osam ligaških nastupa u engleskoj Premier ligi šest puta je zatresao mrežu i trenutno s napadačem Spursa Harryjem Kaneom dijeli drugo mjesto na ljestvici najboljih strijelaca. Vodeći je golgeter Manchester Cityja, Erling Haaland koji ih je do sad zabio 11.

Standings provided by SofaScore
Linker
20. travanj 2024 05:29