Aa/Abaca/abaca Press/profimedia
STRAVIČNA OZLJEDA

VIDEO: Svjetskom prvaku s Francuskom prijeti kraj karijere? Cijeli stadion mu pljeskao dok su ga iznosili

Nakon puknuća Ahilove tetive, 27-godišnjeg Thomasa Lemara čeka operacija i mukotrpan oporavak
Piše: SNObjavljeno: 18. rujan 2023. 06:20

Osim uvjerljivog poraza od Valencije, koja je na svojem travnjaku slavila 3:0, navijače Atlética u subotu su zaboljele scene teške ozljede 27-godišnjeg Thomasa Lemara.

Svestrani i pouzdani veznjak, koji je u klubu već pet godina, a s Francuskom je 2018. bio svjetski prvak u Rusiji (nije igrao u finalu protiv Hrvatske), pretrpio je puknuće Ahilove tetive, jednu od najtežih mogućih ozljeda u sportu.

Ozljeda je to koja je okončala mnoge karijere, jer zahtijeva dug i mukotrpan proces oporavka. Atlético je priopćio da Lemara čeka operacija te da će mjesecima biti izvan travnjaka, što je konzervativna prognoza; dio komentatora piše da je nastavak igranja ozbiljnog nogometa za njega pod velikim upitnikom.

Da su shvatili ozbiljnost situacije, pokazali su i navijači Valencije, koji su pljeskali Lemaru dok je na nosilima napuštao travnjak. Njegova kalvarija s ozljedama traje već godinama. Otkad je došao u Atlético, prisilno je propustio gotovo 50 utakmica, a krajem prošle sezone ga na terenu nije bilo dva mjeseca.

U Madrid je 2018. stigao iz Monaca u transferu vrijednom 72 milijuna eura te je i dalje među deset najskupljih francuskih nogometaša u povijesti.

Linker
02. ožujak 2024 07:10