DARREN STAPLES Afp
MUČNE SCENE

VIDEO Totalni kaos u Engleskoj: Navijači uletjeli na teren, igrači sklanjaju djecu, potekla je i krv

Incidenti na utakmici podsjetili su na zloglasna vremena 70-ih godina u Engleskoj
Piše: Emanuel KnjazObjavljeno: 28. siječanj 2024. 16:04

Engleski FA kup ne prestaje puniti naslovnice novina. Ovoga puta dogodio se težak incident na utakmici šesnaestine finala između West Bromwich Albiona i Wolverhamptona. Utakmica između ovih rivala uvijek je bila visokog rizika, no zadnji put se tzv. Black Country derbi pred navijačima održao 2012. godine.

Grozne scene odvijale su se na stadionu Hawthorns. Policija je preko terena odvela navijača krvave glave, dok je WBA-ov branič Kyle Bartley u naručju držao svoje dijete kako bi ga sklonio od opasnosti.

Naime, izbili su neredi među domaćom publikom u 78. minuti nakon što su Wolvesi pogotkom Matheusa Cunhe povećali vodstvo na 2:0.

image
DARREN STAPLES Afp

Odmah je počelo komešanje u korneru među navijačima drugoligaša koji su počeli ulaziti na teren. Utakmica je prekinuta te je na teren došlo 30 policajaca i isto toliko redara da smiri problematični "korner". Tek nakon pola sata i 250 policajaca stanje na stadionu se smirilo, igrači su se vratili iz svlačionice na teren i utakmica je nastavljena.

Nije u potpunosti poznato koji je glavni uzrok ovih nereda. Provokacije i podbadanja između dviju grupa trajale su cijelo vrijeme, no ona su tipična za derbije u Engleskoj. Britanski Sun tvrdi kako su neredi započeli jer se određeni broj navijača Wolvesa našao na dijelu rezerviranom za domaće navijače.

Osim tučnjave domaće publike s policijom letili su i razni predmeti. U pokušaju gađanja igrača Wolvesa, Matta Dohertyja, pogođen je dječak koji skuplja lopte. I prije izbijanja nereda u 78. minuti Tommy Doyle je bio meta navijača Albiona, no na sreću nisu ga pogodili.

image
DARREN STAPLES Afp

Gosti su na kraju ipak pobijedili 2:0, rezultatom kakav je bio prije nereda, no uspjeh Wolvesa zasjenili su neredi koji su engleske medije podsjetili na zloglasna navijačka vremena iz 1970-ih.

Oglasio se i engleski nogometni savez:

"Neredi koji su se dogodili potpuno su neprihvatljivi. Sigurnost i zaštita su od najveće važnosti, a ponašanje uključenih bilo je opasno i neoprostivo. Istražit ćemo ove ozbiljne incidente zajedno s klubovima i nadležnim tijelima i bit će poduzete odgovarajuće mjere", poručili su iz FA saveza.

Linker
26. travanj 2024 18:02