Navijački neredi u Rumunjskoj

 SCREENSHOT X
REAGIRALA POLICIJA

VIDEO Totalni kaos u Rumunjskoj: Navijači se potukli na terenu, drami svjedočio i hrvatski trener

Snage reda ipak su uspjele iskontrolirati situaciju i utakmica je počela na vrijeme
Piše: SNObjavljeno: 08. ožujak 2024. 20:33

Utakmici između Dinama iz Bukurešta i UTA-e prethodile su nevjerojatne scene. Domaći ultrasi su s južne tribine domaće momčadi ušli na travnjak Arc de Triomphe arene i krenuli u tučnjavu s navijačima gostujuće momčadi.

Policija je još u četvrtak priopćila da je utakmica Dinamo - UTA, utakmica visokog rizika. Ultrasi iz Arada dobili su podršku od "braće" iz CSA Steaue. Organizacija je bila daleko od potrebne razine za ovakav susret što je na kraju rezultiralo nemilim scenama.

Prva tučnjava dogodila se sat vremena prije utakmice, kada su na stadion ušli gostujući navijači. Policajci su tada morali upotrijebiti suzavac.

VIDEO INCIDENTA POGLEDAJTE OVDJE

Stvari su se na stadionu ponovno zakuhale 10-15 minuta prije početka utakmice. Tada su domaći navijači krenuli bakljama gađati gostujući sektor. Nastali kaos nekoliko je domaćih ultrasa iskoristilo za ulazak na travnjak, a dužni im nisu ostali ni gosti. Oni su preskočili ogradu, došli do travnjaka i počeli razmjenjivati udarce.

Policija je nakon nekog vremena ipak uspjela iskontrolirati situaciju i utakmica je počela na vrijeme. Podsjetimo, Dinamo iz Bukurešta s klupe vodi bivši trener Dinama i Hajduka Željko Kopić, dok od prve minute igra bivši igrač Dinama i Rijeke Domagoj Pavičić.

Linker
25. travanj 2024 02:57