NEWSPIX/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
POČETAK NOVE ERE?

VIDEO: Trofejni klub ispao u drugu ligu nakon skoro 20 godina, a sada srušio bivšeg trenera Hajduka i osvojio Kup

Wisla je prije dvije sezone prvi puta nakon 1996. ispala u drugi rang poljskog nogometa
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 02. svibanj 2024. 19:44

U velikom finalu poljskog Kupa koje je igrano u Varšavi, Wisla Krakow je preokretom nakon produžetaka s 2:1 svladala Pogon iz Szczeina i osvojila svoj peti kup u povijesti. Inače, Pogon s klupe vodi bivši trener Hajduka Jens Gustafsson.

Podsjetimo, Wisla je prije dvije sezone prvi puta nakon 1996. ispala u drugi rang poljskog nogometa što ovaj uspjeh čini utoliko impresivnijim. Momčad iz Krakowa je s 14 naslova drugi najuspješniji klub u Poljskoj, ali su posljednji naslov osvojili još 2011. nakon čega je uslijedio pad koji je na kraju rezultirao ispadanjem u drugu ligu.

Tamo su prošle godine završili na četvrtom mjestu te su igrali doigravanje za povratak u Ekstraklasu. No, teškim 4:1 porazom od Puszcze u polufinalu su ostali bez povratka u najviši rang. Sada četiri kola prije kraja drže peto mjesto i čini se da će napad na Ekstraklasu ponovno tražiti kroz žrvanj doigravanja.

Radost navijačima su pružili u Kupu kojeg su osvojili prvi puta nakon 2003. Nije sve tako dobro izgledalo u 75. minuti kada je Pogon poveo golom Efthymiosa Koulourisa. Momčad drugoligaša se nije predavala i golom Eneka Satrusteguija u devetoj minuti sudačke nadoknade uspijevaju utakmicu odvesti u produžetak.

GOL ZA PRODUŽETKE POGLEDAJTE OVDJE

U trećoj minuti produžetka Angel Rodado zabija za veliki preokret. Pogon je do kraja utakmice pritiskao i stvarao prilike, ali nisu uspjeli izboriti jedanaesterce. Wisla je izdržala do kraja utakmice i došla do velikog trofeja koji bi mogao označiti početak nove ere posrnulog velikana.

GOL VRIJEDAN TROFEJA POGLEDAJTE OVDJE

Linker
02. svibanj 2024 21:00