James Maddison during the UEFA EURO 2024 European qualifier match between Ukraine and England at Stadion Wroclaw on September 9, 2023 in Wroclaw, Poland.,Image: 804110396, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights Except France and Poland *** FRAOUT POLOUT, Model Release: no, Credit line: PressFocus/ddp USA/Profimedia

 PRESSFOCUS/DDP USA/PROFIMEDIA Pressfocus/ddp Usa/profimedia
KVALIFIKACIJE ZA EURO

VIDEO Ukrajina otkinula bodove Engleskoj: Sjajan potez Kanea, Kyle Walker zabio premijerni gol za Gordi Albion

Ostale su ovakvim rezultatom jedna i druga reprezentacija na vrhu skupine
Piše: HinaObjavljeno: 09. rujan 2023. 20:05

Nogometaši Ukrajine i Engleske odigrali su 1-1 u poljskom Wroclawu, u sklopu skupine C kvalifikacija za odlazak na EURO iduće godine.

Ostale su time te dvije reprezentacije na vrhu ljestvice ove skupine. Engleska je prvi puta ostala bez pobjede u kvalifikacijama, prije toga je imala četiri pobjede u četiri nastupa i razliku pogodaka 15-1. Ukrajina sada ima dvije pobjede i po jedan remi i poraz.

Nakon sporog početka susreta Ukrajina je povela u 26. minuti, a strijelac je bio Oleksandr Zinčenko. Engleska je izjednačila u 41. minuti. Sjajnu, dugu asistenciju je poslao Harry Kane, a strijelac za 1-1 je bio Kyle Walker. Bio je to ujedno Walkeru premijerni pogodak u dresu engleske reprezentacije.

U nastavku susreta Englezi su bili bolji i bliže novom pogotku. Saka je pogodio okvir vrata, još je bilo nekoliko propuštenih prilika od strane gostiju te je sve završilo podjelom bodova.

Golove pogledajte OVDJE

Švedska je lakoćom pobijedila Estoniju u Tallinnu 5-0, u sklopu skupine F. Sve je bilo gotovo nakon prvog poluvremena kada je Švedska imala tri gola prednosti. Strijelci su redom bili Gyoekeres u 18., Kuluševski u 24. i Isak u 39. minuti.

U nastavku susreta Švedska je postigla još dva pogotka, strijelci su bili Quaison u 75. te Claesson u u 92. minuti.

Švedska nakon četiri odigrane utakmice ima dvije pobjede i dva poraza te se nalazi na trećem mjestu ljestvice. Ispred nje su Belgija i Austrija koje imaju četiri boda više. Upravo je Belgija, u ranijem subotnjem terminu, pobijedila u Bakuu Azerbajdžan s minimalnih 1-0. Za treću pobjedu Belgije u kvalifikacijama zaslužan je bio strijelac Yannick Carrasco u 38. minuti.

U skupini I Andora i Bjelorusija su odigrali utakmicu bez pobjednika i golova. Bjelorusi su prvi puta remizirali tijekom kvalifikacija, a prije toga su imali jednu pobjedu i tri poraza. Andora je ugrabila prvi bod, prije toga je još remizirala na gostovanju kod Kosova.

Linker
30. travanj 2024 08:17