MAURICE VAN STEEN Anp Via Afp
‘ORANJE‘ U PROBLEMIMA

Virus pokosio nizozemsku reprezentaciju: Za veliki derbi na startu kvalifikacija otpala petorica igrača

Uoči okršaja protiv Francuske novi je nizozemski izbornik morao pozvati trojicu novih igrača
Piše: HinaObjavljeno: 23. ožujak 2023. 12:05

Petorica nizozemskih reprezentativaca zaraženih virusom, uključujući Codyja Gakpoa, napustili su trening Oranja u četvrtak i propustit će prvu kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2024. protiv Francuske, objavio je u srijedu Nizozemski savez (KNVB).

Osim Gakpoa (Liverpool), za utakmicu protiv Francuske koja se igra sutra, otpali su i braniči Matthijs de Ligt (Bayern) i Sven Botman (Newcastle United), vratar Bart Verbruggen (Anderlecht), kao i Joey Veerman (PSV Eindhoven) koji je bio pozvan da zamijeni ozlijeđenog Frenkieja de Jonga.

Petorica igrača "jutros su napustila trening kamp nizozemske reprezentacije. Boluju od virusne infekcije", dodaje KNVB u priopćenju.

Nizozemski izbornik Ronald Koeman, koji je na klupi naslijedio Louisa van Gaala, stoga je "pozvao tri zamjene: Ryana Gravenbercha (Bayern), Kjell Scherpena (Vitesse) i Stefana de Vrija (Inter)", navodi KNVB.

Nizozemska će reprezentacija tako brojati 23 igrača, umjesto 25. "Nakon utakmice s Francuskom sastav selekcije će biti revidiran", poručili su iz saveza. Sutra je na rasporedu utakmica protiv Francuske, a u ponedjeljak protiv Gibraltara.

Nizozemska je ovaj tjedan osim bez De Jonga ostala i bez napadača Stevena Bergwijna koji je ozlijedio koljeno.

Linker
14. travanj 2024 17:48