Ante Čizmić/Cropix
SPORAN POTEZ

Vojnović: Kramarić je morao ispoštovati Perišića. Što bi u toj situaciji napravio Cristiano Ronaldo?

Stručni komentatori Nove TV ponudili su slično viđenje o potezu s kraja prvog poluvremena
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 25. ožujak 2023. 23:44

U studiju Nove TV remi između Hrvatske i Walesa (1:1) komentirali su Aljoša Vojnović i Jurica Vranješ. Kažu, bila je to dominacija Vatrenih čitavu utakmicu, ali nije to bilo dovoljno za pobjedu. Dvojac je najduže raspravljao o situaciji s kraja prvog dijela, kada je Andrej Kramarić šutirao s distance, iako se Ivan Perišić otvarao u naizgled stopostotnoj šansi.

Jurica Vranješ prvi je prokomentirao ogled:

- Jedno veliko razočaranje. Dobro smo krenuli, sve smo kontrolriali i imali smo odlične šanse. U jednoj situaciji možda je trebalo ispoštovati druge igrače oji su bili u boljoj siutuaciji pa mi možda i zabili još koji gol.

Potom se nadovezao Aljoša Vojnović:

- Komentirali smo svi mi da je nevjerojatno da Wales pri negativnom rezultatu ne napada. Djelvoalo je kao da su potpuno pasivni, kao i veliki dio utamice gdje su reaktivno igrali u bloku, bez inicijative. Bizaran završetak utamkice, da je ostalo 1:0, pričali bi o dobrom dojmu reprezentacije. Ovo je gorka pilula za progutati, ali navikli smo. Ipak, ne vidim zašto već protiv Turske se ne bi nadali sva tri boda.

image
Ante Čizmić/Cropix

Vojnović misli da je teško spriječiti izvođenje prekida kojim je Wales stigao do izjednačenja:

- Ove situacije ne možeš vježbati na treningu. U par situacija sami smo sebi napravili problem, "smdrilo" nam je posljednjih 20-ak minuta i govorili smo "samoda zaluta nešto". No, teško je bilo koga kriviti, lopta je zalutala.

Vranješ je dodao da su Vatreni trebali iskoristiti svoje šanse, onda ne bismo ni razgovarali o golu u sučevoj nadoknadi:

- Trebali smo zabiti i više golva. Nakon odlčnog SP-a prva utakmica je jako teška, to nas je naučila povijest. Moćemo bti zadiovoljni igrom, ali eto jedan gol promijeni cijeli dojam.

image
Jakov Prkić/Cropix

Zatim je krenula polemika o Andreju Kramariću. Zabio je jedini gol za Vatrene, ali složan je zaključak da je loše reagirao u 45. minuti, kada smo imali šansu za povišenje vodstva. No, umjesto da proigra Perišića u naletu, odlučio se na dalekomenti udarac i poslao loptu izvan okvira.

- Perišić mu dolazi iza leđa, moćan je i drži tempo. Kramarić ga je trebao proigrati, da je to učinio, bio bi ili penal ili gol, a poznavajuži Perišića bio bi to gol - rekao je Vranješ, pa se nadovezao Vojnović:

- Da, to je stvar poštivanja suigrača, mora ga se uvijek ispoštovati u ovakvoj situaciji. Ali treba reći da prvi gol ne bismo zabili da Kramarić nije odlučio šutirati. Da se ponaša kao playmaker, davao bi 30 do 40 posto golova manje. Teško je to zamjerati igraču, što bi Cristiano Ronaldo napravio u ovoj situaciji? - završio je Vojnović protupitanjem.

- To je situacija u kojoj moraš ili ispoštovati suigrača ili zabiti gol - okončao je Vranješ raspravu.

Linker
24. travanj 2024 18:25