PRESSFOCUS/DDP USA/PROFIMEDIA
ZAIGRALA ČETIRI HRVATA

Vušković slavio u okršaju Hrvata u Poljskoj, Crnac grdno pogriješio pa se iskupio sjajnom asistencijom

Bivši igrač Slaven Belupa loše je reagirao i glavom poslao loptu u vlastitu mrežu
Piše: Vito TomasObjavljeno: 05. travanj 2024. 22:55

U 27. kolu poljske Ekstraklase Radomiak Radom je s 2:1 na svom terenu svladao Rakow. Susret je to na kojem su zaigrala četiri Hrvata, a pobjedu je na kraju odnijela momčad 17-godišnjeg Luke Vuškovića.

Domaćini su poveli već u 25. minuti nakon pogreške bivšeg igrača Slaven Belupa Ante Crnca. Dawid Abramowicz izveo je dugi aut, a Crnac je loše reagirao i glavom poslao loptu u vlastitu mrežu. Autogol je na kraju ipak pripisan njegovom suigraču Stratosu Svarnasu, koji je loptu dotaknuo netom prije nego što je prešla crtu.

AUTOGOL POGLEDAJTE OVDJE

Radomiak je vodstvo povećao u 44. minuti nakon katastrofalne reakcije gostujućeg vratara Kacpera Bieszczada. Golman Rakowa izletio je na polovicu terena i promašio loptu, a Jardel nije imao težak zadatak ubaciti loptu u praznu mrežu.

DRUGI GOL POGLEDAJTE OVDJE

Iskupljenje za prvi gol Crnac je dočekao u 49. minuti kada je sjajno dočekao jedan centaršut, spustio loptu na nogu Giannisa Papanikolaoua i tako upisao asistenciju. Ipak, mreže se do kraja više nisu tresle te su domaćini uspjeli upisati veliku pobjedu. Na susretu su, osim Crnca i Vuškovića, zaigrala još dva Hrvata. Bivši stoper Rijeke Zoran Arsenić igrao je za Rakow do 80. minute, a tada ga je zamijenio bivši Varaždinac Matej Rodin. U zapisniku za utakmicu, pak, nije bilo Frana Tudora.

ASISTENCIJU CRNCA POGLEDAJTE OVDJE

Radomiak je ovom pobjedom skočio na deseto mjesto, dok je Rakow ostao na trećem mjestu, s dva boda manje od Slaska i šest manje od vodeće Jagiellonie.

Linker
05. travanj 2024 23:01