Vojko Bašić/Cropix
ODJECI REMIJA

‘Wales je održao demonstraciju iz udžbenika‘. Strani mediji iznenađeni kiksom Hrvatske na Poljudu

I velški mediji ostali su iznenađeni što se njihova reprezentacija vraća s bodom u domovinu
Piše: SNObjavljeno: 26. ožujak 2023. 09:38

Paralelno sa šokom koji su Vatreni doživjeli u sudačkoj nadoknadi protiv Walesa, jednako iznenađenje doživjeli su i mediji diljem svijeta. Tako je La Gazzeta dello Sport istaknula kako je u subotnju večer viđeno tek jedno iznenađenje u sklopu kvalifikacija, a bio je to upravo remi Hrvatske i Walesa. Talijanski list istaknuo je kako su Dalićevi izabranici imali kontrolu susreta svih 90 minuta, ali nisu uspjeli "zatvoriti" utakmicu.

L‘Equipe piše kako je Hrvatska stvorila niz prilika, ali i kako je bila zadovoljna prednošću zbog čega je u konačnici bila i kažnjena. Daily Mail, uz veliki naslov "Broadhead spasitelj", također sipa hvalospjeve o dominaciji Vatrenih, a istaknuli su kako je Wales izjednačio tik nakon što su tribine ovacijama ispratile Luku Modrića iz igre.

S druge strane, velški mediji, točnije Wales Online, piše kako je njihova reprezentacija u dramatičnoj završnici osvojila izvanredan bod i započela kvalifikacijski ciklus na zadivljujući način. Western Telegraph, još jedan velški medij, piše kako se ovaj bod treba smatrati pobjedom nakon što je Wales veći dio utakmice trpio pritisak Hrvatske.

Guardian piše kako Velšani s pokazanim čvrstim karakterom slave dragocjeni bod kod treće reprezentacije svijeta, napisavši: "Ovo je bila demonstracija iz udžbenika koliko je važno ustrajati i nikada ne odustati".

Linker
25. travanj 2024 14:51