MICHAL CIZEK Afp
ON IH POZNAJE

Xavi: Katar ima dobru reprezentaciju i mogao bi mnoge iznenaditi na Svjetskom prvenstvu

Nogomet se jako razvio u Kataru. Projekt Svjetskog prvenstva donio je poboljšanja ne samo u infrastrukturi, već i na terenu
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 18. studeni 2022. 07:40

Xavi je kao aktualni trener Barcelone i bivši Al Sadda izrazio svoje uvjerenje u dobre šanse Katara da napravi nešto na nadolazećem Svjetskom prvenstvu. Xavi je vodio Al Sadd oko dvije godine od 2019. do 2021., a napustio je klub kako bi se pridružio Barceloni prošle godine. Igrao je i u Al Saddu nakon što mu je 2015. godine završio angažman u Barceloni i proveo je četiri godine u katarskom klubu kojeg je potom odmah počeo i trenirati. Xavi je tamo imao fantastične rezultate, Al Sadd je bio daleko ispred svih u ligi.

Španjolac je nedavno dao svoje viđenje turnira i same reprezentacije Katara na Svjetskom prvenstvu.

"Katar nije samo domaćin, on stvarno može postati iznenađenje turnira. Osjećam se počašćenim i ponosnim što sam igrao i trenirao Al-Saddu. Retrospektivno mogu reći: Dolazak u Dohu bila je dobra odluka i za mene i za moju obitelj."

Španjolac je također dao svoje mišljenje o tome kako je Katar izrastao iz nogometne perspektive i kako je nogometna kultura postala živa.

"Nogomet se jako razvio u Kataru. Projekt Svjetskog prvenstva donio je poboljšanja ne samo u infrastrukturi, već i na terenu. Danas Katar ima reprezentaciju sposobnu natjecati se na najprestižnijoj sceni svjetskog nogometa, reprezentaciju sposobnu reći svoju riječ na Svjetskom prvenstvu."

Katar otvara Svjetsko prvenstvo u nedjelju protiv Ekvadora. U njihovoj skupini još su Nizozemska i Senegal.

Linker
26. travanj 2024 11:25