Carlo Ancelotti

 Oscar J. Barroso/Zuma Press/Profimedia
TCHOUAMENINGA

Zabavan gaf Carla Ancelottija na press konferenciji: ‘Bože, što ja pričam?‘

Real Madrid ove sezone zaista nema sreće s ozljedama, a trenutno je stoperska pozicija kritična
Piše: Vito TomasObjavljeno: 20. prosinac 2023. 20:08

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti na današnjoj je presici najavio sutrašnji meč s Alavesom. Kraljevi ove sezone muku muče s ozljedama, stoga je Talijan prisiljen mijenjati pozicije igračima da bi kompletirao prvu jedanaestorku. Ovog puta, zbog silnih ozljeda u obrani, na stopersku će poziciju morati Aurelien Tchouaméni.

Don Carlo je, naime, u najavi te promjene napravio smiješan gaf nazvavši svog igrača Tchouameninga. Ubrzo je i sam shvatio pogrešku te se uhvatio rukama za glavu i sa smiješkom nastavio presicu. Očito je da je Ancelotti povezao Tchouamenija i Camavingu jer obojica ne vole mijenjati svoje prirodne pozicije u veznom redu.

- Tchouaméni ne voli igrati kao stoper, Camavinga isto tako ne voli igrati lijevog beka, ali u hitnim situacijama nam mogu pomoći. Naravno, budućnost Francuza u Realu je u veznom redu - riječi su talijanskog stručnjaka.

Real Madrid ove sezone zaista nema sreće s ozljedama, a trenutno je stoperska pozicija kritična. Nakon nedavne ozljede Davida Alabe koji je potrgao križne ligamente, a uzimajući u obzir i da Eder Militao već od prije fali zbog iste ozljede, Ancelottiju nije preostalo ništa drugo nego mijenjati pozicije svojim igračima te je očito da vapi za pojačanjima u zimskom prijelaznom roku.

- Zamjena za Davida Alabu? Razgovaram s čelnicima kluba i pratimo situaciju. Ima vremena do kraja prijelaznog roka. Želim li novog stopera? Neću vam to reći. Razgovaram s klubom i oni će odlučiti - rekao je trener Real Madrida.

Interesantno je da je i Alabin bivši klub Bayern ponudio Realu svoje usluge privatnih liječnika da bi se Austrijanac što prije oporavio.

Unatoč svemu, Real Madrid igra odličnu sezonu. U Primeri kaskaju tek dva boda za vodećom Gironom, dok su u Ligi prvaka ostvarili maksimalan učinak u grupnoj fazi te kao jedan od favorita za osvajanje idu u nokaut fazu.

Linker
03. svibanj 2024 06:26