Ivan Perišić se prisjetio suigrača s kojima je osvojio naslov prvaka Italije

 ALBERTO PIZZOLI Afp
DOBRO SE POZNAJU

Zajedno su slavili, a sad su na suprotnim stranama! Vatreni se prisjetio dana sa zvijezdama hrvatskih protivnika

Bit će i dosta klupskih okršaja u reprezentativnim utakmicama u Kataru.
Piše: S.N.Objavljeno: 01. travanj 2022. 21:30

Hrvatski nogometaši će na Svjetskom prvenstvu u Kataru igrati protiv Belgije, Maroka i Kanade, a to znači kako će dio Vatrenih igrati protiv svojih aktualnih i bivših suigrača.

Aktualni suigrači hrvatskim reprezentativcima su uglavnom Belgijci - Luka Modrić u Realu igra s Thibautom Courtoisom i Edenom Hazardom, Mateo Kovačić je u Chelseaju s Romeluom Lukakuom, Marin Pongračić u Borussiji s Axelom Witselom, Thorganom Hazardom i Thomasom Meunierom, a u madridskom Atleticu uz Šimu Vrsaljka igra i Yannick Carrasco. Mladi Jeremy Doku je suigrač Lovre Majera u Rennesu dok je u Torinu, s Josipom Brekalom, pa i Markom Pjacom veznjak Dennis Praet. Borna Sosa u Stuttgartu igra s Orelom Mangalom.

Majer jedini ima i marokanskog suigrača, Nayefa Aguerda, a stvar bi se promijenila da je u reprezentaciji i dalje Ivan Rakitić jer u Sevilli igraju Yassine Bounou, Munir El Haddadi i Youssef En-Nesyri. Naravno, u cijelu priču bi se upisao i Hakim Ziyech iz Chelseaja gdje igra s Mateom Kovačićem, samo kada bi velika marokanska zvijezda izgladila probleme koje ima s izbornikom Vahidom Halilhodžićem.

Što se Kanade tiče, Ivo Grbić igra u Lilleu s Jonathanom Davidom dok je Josip Stanišić, koji je nominalno treća Dalićeva opcija na desnom beku, u Bayernu suigrač Alphonsu Daviesu.

Teško je pobrojati sve bivše suigrače Vatrenih iz ove tri reprezentacije, a dvojice s kojima je nedavno igrao odmah po ždrijebu se sjetio Ivan Perišić. On je na svojem Instagramu objavio fotografiju s Romeluom Lukakuom i Achrafom Hakimijem, dvije velike zvijezde reprezentacija Belgije i Maroka. Oni su s Perišićem i Marcelom Brozovićem bili dio šampionskog Intera koji je prošle sezone osvojio naslov prvaka Italije.

image

Objava Ivana Perišića na Instagramu

INSTAGRAM

Hakimi je u Interu bio samo jednu sezonu - došao je iz Reala u za 43 milijuna eura, a Inter ga je lani u PSG prodao za 66,5 milijuna eura. Lukaku je u Inter došao u ljeto 2019. iz Manchester Uniteda za 74 milijuna eura. Prošlog ljeta se vratio u Chelsea u transferu vrijednom 113 milijuna eura.

Linker
29. travanj 2024 20:57