Gianni Infantino

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
MUNDIJAL 2030.

Zatresao ih je skandal, ali i dalje su favoriti: Infantino otkrio tko vodi u utrci za domaćinstvo SP-a

Infantino je posljednje dane proveo na vjenčanju brazilske legende
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 01. listopad 2023. 10:36

Unatoč kontroverznim događanjima u vezi slučaja Rubiales i poljupca s igračicom Jennom Heromosom, prema viđenjima predsjednika FIFA-e Giannija Infantina kandidatura Španjolske, Portugala i Maroka za domaćine Svjetskog prvenstva 2030. godine i dalje se čini najjačom.

Infantino se posljednjih dana nalazi u Španjolskoj, a povod njegovog dolaska bio je vjenčanje velike nogometne legende, Ronalda Nazarija, koje se odvijalo na Ibizi. Prema javljanjima španjolskih medija, Infantino planira ostati u Španjolskoj, a glavni razlog je upravo kandidatura za SP 2030. godine.

Unatoč pesimizmu koji bi mogao početi vladati u španjolskom savezu zbog kontroverzi koje posljednjih mjeseci muče španjolski sport, čini se da je Infantino ostao istog stava, kao i njegovo povjerenje u ovu kandidaturu. Dapače, kako javlja novinar Juanma Castaño, predsjednik je spomenutu kombinaciju istaknuo kao velikog favorita svima koji su ga došli pitati.

Međutim, španjolska Marca objavila je informacije koje nagovještaju kako bi se Južna Amerika mogla priključiti utrci, a kao glavni razlog navode to što će navedena 2030. biti stota obljetnica od prvog svjetskog prvenstva, koje se 1930. godine održalo u Urugvaju.

FIFA još nije objavila službeni proces za navedenu kandidaturu, ali za sada se spominju tri kombinacije, navedena španjolsko-portugalsko-marokanska, južnoamerička i treća, za koju se navode imena poput Saudijske Arabije, Grčke i Egipta.

Linker
27. srpanj 2024 02:52