ANTONIO BALIC Cropix
NESVAKIDAŠNJA SITUACIJA

Zekić na neviđen način riskirao oduzimanje bodova. Čelnici lige ‘zažmirili‘ na kršenje pravila

Potez koji na prvu izgleda prilično normalno, po završetku susreta izazvao je kontroverze
Piše: SNObjavljeno: 16. rujan 2024. 18:37

Zoran Zekić radi sjajan posao na klupi Sarajeva. U uvodnih pet kola ekipa hrvatskog stručnjaka imala je stopostotan učinak, međutim u posljednjoj utakmici stigao je i prvi posrtaj. Sarajlije su kod kuće s Posušjem odigrale 2:2, a uzbudljivu utakmicu punu preokreta i kasnih golova, obilježila je i neobična situacija.

Domaćini su u vodstvo došli u 19. minuti preko Guliašvilija, da bi gosti do izjednačenja stigli u 79. preko Marića. Sve je upućivalo na to da će to biti konačni rezultat, no Pavičić u 92., činilo se tada, Sarajevu donosi velika tri boda. Ipak, već tri minute kasnije Posušje je ponovno poravnalo rezultat, ovoga puta strijelac je bio Vrgoč.

Nije tu bio kraj ‘ludnici‘ u glavnom gradu BiH, jer je u devetoj minuti sučeva dodatka 18-godišnji Nidal Čelik zaradio direktan crveni karton zbog namjernog udaranja protivnika laktom u glavu.

Borba za vrh ljestvice

Potez je to koji na prvu izgleda prilično normalan i uobičajen, no koji je po završetku susreta izazvao kontroverze. Naglasak i na Čelikove godine, jer upravo u njima leži temelj situacije o kojoj danas pišu nogometne rubrike u BiH. Isključenjem Čelika, Sarajevo je, naime, prekršilo ligaški propis koji zahtijeva da momčad u svakom trenutku mora imati barem jednog igrača mlađeg od 21 godine na terenu. Propis zahtijeva ukupno tri igrača mlađa od spomenute starosti u zapisniku, od kojih jedan mora cijelo vrijeme biti na travnjaku.

Izlaskom Čelika Sarajevo je prekršilo navedeni propis, a s obzirom na to da je Zekić u tom trenutku već iskoristio svih pet zamjena, bivši trener Osijeka nije mogao uvesti nikog drugog u igru. Čitava situacija podigla je dosta prašine u susjedstvu, posebice zato što se radilo o utakmici za vrh ljestvice.

Nagađalo se da bi susret mogao biti registriran rezultatom 3:0 u korist Posušja, no u ponedjeljak su čelnici prvog ranga bosanskohercegovačkog nogometa odlučili da promjene rezultata neće biti, nego da će se utakmica registrirati rezultatom kojim je i završila, odnosno podjelom bodova dviju momčadi.

Linker
16. rujan 2024 22:22