Virgil van Dijk 

 HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Hollandse Hoogte/shutterstock Editorial/profimedia
NISU GA ŠTEDJELI

Žestoke kritike za zvijezdu uoči okršaja protiv Hrvatske: ‘Stvara veliku buku, ne kaže ništa i dovodi do kaosa‘

Legendarni Marco van Basten doveo je u pitanje liderske sposobnosti Virgila van Dijka
Piše: SNObjavljeno: 29. ožujak 2023. 21:11

"Van Dijk stvara buku, ali ništa ne kaže. On nije jasan. Dobar kapetan razmišlja na glas, jasno objašnjava što se događa. On priča između redaka i stvara kaos, a to dovodi do nesporazuma. To kapetan mora spriječiti", rekao je Van Basten za Ziggo Sport.

"Na terenu vam ne treba džentelmen. To je karakteristika koja nema veze s ozljedom, već je stvar lideršipa. On stvara probleme, a ništa ne kaže, to je nešto što imate ili nemate u sebi. Ako to imate morate željeti pobjedu pod svaku cijenu", dodao je Van Basten, čije je mišljenje podržao nekadašnji mu suigrač Ruud Gullit koji je Van Dijka prozvao i za aroganciju.

"U Engleskoj su ga već kritizirali zbog toga. Izabran je u najbolju momčad svijeta, a misli da je bolji od ostalih. Kada si kapetan, onda moraš rješavati stvari. Ali on samo malo komentira ono što se događa ispred njega. On igra na sigurno. Mi samo dajemo pozitivne kritike. On slovi za najboljeg, zar ne? Onda to treba pokazati", objasnio je Gullit.

Van Dijk je kapetan nizozemske reprezentacije od 2018. godine kada mu je Ronald Koeman dao kapetansku traku u svom prvom mandatu. Prije pet godina su ga smatrali najboljim svjetskim stoperom nakon transfera iz Southamptona za 75 milijuna funti, ali u posljednjih godinu dana nakon nekoliko pogrešaka našao se na udaru žestokih kritika.

Iste su ga snašle i nakon nedavnog teškog poraza Nizozemske od Francuske (4:0) u kvalifikacijama za Euro 2024. godine.

Zanimljivo je kako ovakve izjave Van Bastena i Gullita dolaze uoči utakmice ‘Oranja‘ i Hrvatske u polufinalu Lige nacija koja je na rasporedu 14. lipnja u Rotterdamu.

Linker
19. travanj 2024 01:19