Monaco je pregazio Crvenu zvezdu

 VALERY HACHE Afp
NEVJERICA NAKON DEBAKLA

Zgražanje u Srbiji: ‘Gori smo od Kosova, BiH i Crne Gore, iza nas su samo teški amateri‘

Koeficijent srpskog klupskog nogometa je u slobodnom padu nakon rezultata u zadnjih nekoliko mjeseci
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 23. listopad 2024. 19:21

Nakon teškog (5:1) poraza u Monacu Crvena zvezda jedna je od najgorih momčadi Lige prvaka, bez osvojenog boda nakon tri odigrana kola i samo je gol razlika, i to za jedan gol bolja od Slovana iz Bratislave, dijeli od dna ljestvice najelitnijeg nogometnog natjecanja.

Koeficijent srpskog klupskog nogometa je u slobodnom padu nakon rezultata u posljednjih nekoliko mjeseci. U aktualnoj sezoni pet klubova koji su sudjelovali u europskim natjecanjima skupili su bodova dovoljnih za 36. mjesto na Uefinoj ljestvici!? S tek 1.900 europskih bodova osvojenih ovog ljeta i jeseni srpski klubovi su tek nešto bolja od predstavnika Izraela i Moldavije, ali i iza Bosne i Hercegovine (2.000), Kosova (2.000), Azerbejdžana (2.375), Islanda (2.375), Kazahstana (2.500) i Crne Gore (2.500). Srpska liga još donedavno imala je 11. najbolji nacionalni koeficijent, ispala je i iz kruga najboljih 20, a što će posljedično značiti kako će iduće sezone imati četiri, a ne pet predstavnika u Uefinim natjecanjima.

Kragujevački Radnički je ove sezone uzeo samo jedan bod, kao Vojvodina protiv Maribora, Partizan je završio na 0,5, a priliku za još poneki bod imaju TSC iz Bačke Topole, koji igra skupine Konferencijske lige, a koji ove sezone nije pridonio niti jednim osvojenim bodom nacionalnom koeficijentu te Crvena zvezda koja je donijela sedam bodova od čega su četiri bonus za ulazak u Ligu prvaka.

Vijest o tome da je Srbija pala u klupskom koeficijentu odjeknula je u toj zemlji. Tako srpski Blic piše o katastrofi.

"Srbija pala najniže! Gori smo od Kosova, BiH i Crne Gore, iza nas su samo teški amateri i liliputanci", naslov je u spomenutom mediju.

Linker
23. listopad 2024 21:15