Zlatko Dalić je zadovoljan ždrijebom

 GORAN MEHKEK Cropix
REAKCIJE NA ŽDRIJEB

Zlatko Dalić ne skriva zadovoljstvo: ‘Izbjegli smo sve koje smo željeli izbjeći, Turska je najnezgodnija‘

‘Optimisti smo, ali respektiramo naše protivnike, ne smijemo se opustiti‘, kaže izbornik
Piše: JL.Objavljeno: 09. listopad 2022. 13:49

Hrvatska je doznala protivnike u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje će se 2004. igrati u Njemačkoj. Vatreni su u skupini D izvukli Wales, Armeniju, Tursku i Latviju. Skupinu je za službenu stranicu HNS-a prokomentirao izbornik Zlatko Dalić.

"Možemo biti zadovoljni skupinom, uglavnom smo izbjegli reprezentacije koje smo željeli izbjeći, pogotovo iz druge jakosne skupine. Iz četvrte jakosne skupine izvukli smo Tursku koja je možda najnezgodnija momčad, ali naravno da smo favoriti skupine. Igrat ćemo protiv Walesa koji nam je poznat iz prošlih kvalifikacija za Euro, jedini problem koji se može pojaviti su daleka putovanja. Optimisti smo, ali respektiramo naše protivnike, ne smijemo se opustiti i moramo napraviti dobru analizu protivnika, pogotovo Latvije i Armenije, koje nam nisu poznate", rekao je Dalić, a komentarima se pridružio predsjednik nogometnog saveza, Marijan Kustić:

"Zadovoljni smo ždrijebom, bitno je da smo iz drugog i trećeg pota izbjegli najteže reprezentacije, iz četvrtog smo dobili Tursku koja je vrlo kvalitetna reprezentacija. Uvažavamo sve protivnike u skupini, ali vjerujem u našu reprezentaciju. Ako budemo na željenoj razini, sigurno možemo napraviti dobar rezultat i kvalificirati se na Europsko prvenstvo u Njemačkoj."

Linker
17. travanj 2024 00:59