Nemanja Bilbija

 ANTONIO BALIĆ/Cropix
USPJEŠNA ŠOK-TERAPIJA

Zrinjski na smjenu trenera odgovorio pobjedom u derbiju, Mostarci ponovno izgledaju moćno

Zrinjski je bez ikakvih problema pobijedio Široki Brijeg 3:1 u hercegovačkom derbiju
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 22. studeni 2023. 22:26

Sudeći po prvoj utakmici nakon smjene Krunoslava Rendulića, mostarski Zrinjski dobro je reagirao na promjenu trenera. Privremeni trener, igračka legenda ovog kluba Mario Ivanković, uspio je podignuti Mostarce nakon debakla u mostarskom derbiju i igrači dvostrukog uzastopnog prvaka Bosne i Hercegovine ponovno su izgledali onako dominantni i moćni kao posljednjih godina.

Zrinjski je bez ikakvih problema pobijedio Široki Brijeg 3:1 u hercegovačkom derbiju i tako se vratio na drugo mjesto premijerligaške ljestvice, s četiri boda zaostatka za Borcem. Doduše, Široki Brijeg je došao oslabljen za šestoricu igrača, pa je Marijan Budimir bio primoran gurnuti u vatru nekoliko juniora, no i domaćinu je nedostajalo nekoliko prvotimaca, uključujući oba stopera i napadača Tomislava Kiša.

Zrinjski je u prvih 15 minuta razbio goste, vodio je s 2:0, a mogao je imati barem dvostruko veću prednost. Pogodak Antonija Ivančića poništen je zbog zaleđa, a sinoć sjajni Mario Ćuže pogodio je gredu. Ipak, u 10. minuti zabio je Josip Ćorluka, i to glavom što je rijedak prizor jer Ćorluka je obično asistent za takve golove.

Tri minute kasnije strijelac je bio i Nemanja Bilbija. I kada se činilo da će gosti doživjeti debakl, Zrinjski im je poklonio pogodak. Mladi Tarik Ramić izgubio je loptu kod svog šesnaesterca, što je iskoristio kapetan Širokog Marijan Ćavar i smanjio na 2:1.

Da je Široki s tim rezultatom otišao na odmor, tko zna što bi bilo u drugom dijelu. Ovako je nakon prodora Ćužea u 45. minuti odbijenu loptu u mrežu pospremio Bilbija, za svoj 10. gol u ligi ove sezone, pa za goste više nije bilo povratka. Sve vrijedno spomena dogodilo se u tom prvom poluvremenu, u drugom je Zrinjski rutinski čuvao prednost, očuvao je do kraja i nastavio utrku za Borcem u pohodu na treću uzastopnu titulu.

Linker
17. svibanj 2024 15:23