ADEM CATIC/FKZ.BA
PREMIJER LIGA BIH

Zrinjski u sjajnom nizu, suci nastavili s ‘logističkom‘ podrškom banjalučkom Borcu

Zrinjski, Borac i Sarajevo nastavljaju mrtvu utrku za naslov
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 16. listopad 2024. 21:00

HŠK Zrinjski - FK Radnik 2:0 (0:0)

MOSTAR - Stadion "HŠK Zrinjski". Gledatelja: 1500. Sudac: Nihad Ljajić (Sarajevo). Pomoćnici: Amir Kadić i Emir Zahiragić (oba Sarajevo).

Strijelci: 1:0 - Mulahusejnović (23.), 2:0 - Čamber (90+4).

ZRINJSKI: Marić, Ćorluka, Barišić, Mašić, Tičinović, Ćavar (od 70. Posavec), Surdanović, Ivančić (od 46. Savić), Malekinušić (od 46. Ćuže), Topić (od 89. Čamber), Mulahusejnović (od 87. Bilbija). Trener: Mario Ivanković.

RADNIK: Samurović, Josipović, Krajišnik, Vasić (od 55. Sivac), Nathan, Pantelić, Gavrić, Perišić, Mehanović, Teodorović (od 78. Albijanić), Maričić. Trener: Velibor Đurić.


Mostarski Zrinjski povezao je četiri pobjede u nizu i sedmom pobjedom iz osam prvenstvenih susreta vodi na ljestvici ispred prvaka Borca iz Banja Luke. Zrinjski je morao nadoknaditi utakmicu 3. kola Premijer lige protiv bijeljinskog Radnika. Pobjeda 2:0 je očekivana, ali je povratnik u ligu umalo šokirao domaće u trenutcima kada su se ovi opustili i vjerovali da im je vodstvo 1:0 sigurno. Domaći su potpuno dominirali od početka i vodili na poluvremenu pogotkom Nardina Mulahusejnovića na ubačaj iz kornera Marijana Ćavara. Visokom napadaču Zrinjskog to je bio šesti pogodak u ligi i četvrti uzastopni. Drugi dio Zrinjski je ušao s pola snage i to umalo platio. Dva put su gosti imali prilike za izjednačenje, a za promašajem Pantelića u 82. minuti dugo će žaliti. I duboko u sudačkoj nadoknadi, kada su gosti bacili sve u napad, Zrinjski je jednu kontru tri na nikoga završio pogotkom mladog Davida Čambera.

Istog dana zaostalu utakmicu nadoknadio je i prvak Borac, ali onu iz drugog kola. Banjalučani su gostovali u Konjicu kod Igmana, koji je prije ovog susreta nanizao četiri uzastopne pobjede, no to goste nije smetalo da ostvare vrlo uvjerljivu 4:0 pobjedu. Dva gola postigao je Enver Kulašin, po jedan su dodali Stojan Vranješ i David Čavić. Nažalost, Borac prečesto ima "logističku" podršku sudaca, pa je i ovaj njihov protivnik igrao s igračem manje, a ovaj put je u 55. minuti drugi žuti karton dobio Stefan Denković. I to zbog simuliranja… (im)

Linker
16. listopad 2024 22:02