Dragan Stojković

 KENZO TRIBOUILLARD Afp
OBRAČUN U SRBIJI

Zvezda vlastitu legendu i izbornika optužila za urotu u korist Partizana: ‘Sada je dosta, dižem tužbu!‘

‘Ne mogu opisati koliko sam šokiran bio tim gnusnim, niskobudžetnim lažima o sebi‘, kaže Piksi
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. ožujak 2022. 15:23

Srpski nogomet opet trese skandal. Kako to i obično biva, uključene strane su dva najveća nogometna kluba u susjednoj državi, Partizan i Crvena zvezda. Ali, ovoga puta aktera čitave priče ima i više. Iako je tzv. "vječiti derbi" na Marakani u sklopu prvenstva odigran još 27. veljače, a završen pobjedom Zvezde od 2:0, ne prestaju optužbe i napadi, a tu i tamo "sijevne" i pokoje priopćenje...

Da pređemo na stvar, najveći srpski derbi ovoga puta nije uzrok svađa, već utakmica Partizana u prošlom kolu, u kojoj je pobijedio Spartak iz Subotice s 1:0 i tako ostao na čelu ljestvice, s dva boda prednosti nad Zvezdom. Klub s Marakane izdao je tri priopćenja za vikend, a u njima se imenom i prezimenom, Dragan Stojković Piksi, aktualni izbornik nogometne reprezentacije Srbije i nekadašnja Zvezdina legenda spominje kao glavni uzročnik i krivac svih problema u srpskom nogometu.

Zvezda je Piksija optužila da zajedno s Partizanom i Nogometnim savezom Srbije kroji srpsko prvenstvo. Na to ih je nagnao sporni VAR-jedanaesterac kojeg je u pobjedonosni pogodak u Subotici pretvorio Bibras Natcho. VAR-provjera trajala je sedam minuta, a Zvezda je očito, tu vidjela nekakvu zavjeru u kojoj sudjeluju Piksi i Savez.

Iako je za vikend slušao i čitao Zvezdina priopćenja u miru, sada se odlučio javiti i sam Dragan Stojković te poručio da će tužiti predsjednika Crvene zvezde Zvezdana Terzića.

- Mučno mi je bilo pronaći riječi kojima bih mogao opisati koliko sam bio šokiran kada sam pročitao optužbe, neistine, gnusne i prljave i niskobudžetne laži o sebi. Nije prvi put da Zvezdan Terzić tako govori o meni. Ranije sam ignorirao, imao sam fokus isključivo ka reprezentaciji, ka plasmanu na Svjetsko prvenstvo i ka nečemu što sam prepoznao ne kao osobni, nego kao interes nacije i srpske države - započeo je Stojković svoje priopćenje.

- Ovog puta Terzić je prešao crvenu liniju i stavio me u poziciju da nemam izbora, već da ću sebe, svoj integritet, ugled i čast zaštiti pravno, na sudu. Takve uvrede i klevete i crtanje mete na čelu ne želim trpjeti. Angažirao sam odvjetnike koji pripremaju privatnu tužbu protiv Zvezdana Terzića. Nadao sam se da ću imati miran period u kojem ću se s reprezentacijom pripremati za predstojeće utakmice i Svjetsko prvenstvo, ali nažalost, morat ću se i ovime baviti. O sljedećim koracima javnost će biti pravovremeno informirana - zaključio je Stojković.

Linker
26. travanj 2024 08:48