Alphonso Davies

 INA FASSBENDER Afp
PROBLEMI UOČI SP-A

Zvijezda Bayerna u teškim bolovima napustila travnjak, nastup protiv Vatrenih u Kataru pod velikim upitnikom

Alphonso Davies izašao je iz igre nakon problema s stražnjom ložom, ali i koljenom
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 05. studeni 2022. 18:47

Jedna od najvećih zvijezdi kanadske nogometne reprezentacije Alphonso Davies napustio je igru zbog ozlijede u 63. minuti susreta između njegova Bayerna i Herthe Berlin. Univerzalni branič trčao je uz veznjaka domaće momčadi Marca Richtera kad se odjednom uhvatio za stražnju ložu i prestao trčati.

Stajao je kratko na mjestu, a zatim se paralelno za ložu počeo držati i za koljeno, te je uz pomoć liječničke službe bavarskog kluba iznesen s terena. Njemački mediji, kao ni oni bliski klubu nisu još službeno izašli s informacijama koliko će Davies biti van terena, ali svakako je ova vijest stvorila nelagodnost u redovima Kanadske reprezentacije koja će 27. studenog u sklopu 2.kola skupine F igrati protiv Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Pripremnu utakmicu uoči tog natjecanja Kanada će igrati protiv Japana 17. studenog, a ostaje još vidjeti kakva će biti sudbina Daviesa. Zbog bolova u stražnjoj loži, nedavno je Ben Chilwell protiv zagrebačkog Dinama, u posljednjem susretu grupe E ovogodišnje Lige prvaka, isto tako napustio teren, a nedugo nakon toga engleski su mediji potvrdili kako Chilwell neće biti spreman za Katar. Ukoliko se ovakav scenarij ostvari i u sučaju Davies, Hrvatska će imati jedan problem manje u utakmici s reprezentacijom koja će ove godine po drugi put od 1986. igrati na Mundijalu.

Linker
25. travanj 2024 07:37