OLI SCARFF Afp
MOĆNI ELF

Zvijezda Manchester Cityja ponovno na popisu reprezentacije, uz njega se na listu vraćaju još osmorica

Kao što je objavljeno krajem veljače, Thomasa Müllera nema na popisu, kao ni Maria Götzea, Sergea Gnabryja i Niklasa Sülea
Piše: HinaObjavljeno: 02. lipanj 2023. 12:57

Ilkay Gündogan, kapetan Manchester Cityja s kojim je još uvijek u lovu na trostruku krunu, vraća se u njemačku reprezentaciju za lipanjske prijateljske utakmice nakon što je ‘preskočio‘ ožujak kada su se također igrale međunarodne utakmice, objavio je u petak izbornik Hansi Flick.

Ilkay Gündogan jedan je od osam njemačkih igrača koji se vraćaju na popis, uključujući braniča Real Madrida Antonija Rüdigera, veznjaka Dortmunda Juliana Brandta i napadača Bayerna Leroya Sanéa.

Zbog finala Lige prvaka 10. lipnja s Manchester Cityjem protiv milanskog Intera, Gündogan i Robin Gosens propustit će početak okupljanja reprezentacije 7. lipnja i pridružiti se suigračima kasnije.

Kao što je objavljeno krajem veljače, Thomasa Müllera nema na popisu, kao ni Maria Götzea, Sergea Gnabryja i Niklasa Sülea.

Domaćin idućeg Europskog prvenstva u ljeto 2024. Njemačka je izuzeta iz kvalifikacijske faze, a igra desetak prijateljskih utakmica.

Njemačka će 12. lipnja u Bremenu dočekati Ukrajinu u 1000. utakmici u svojoj povijesti, zatim će se četiri dana kasnije preseliti u Poljsku, a 20. lipnja u Gelsenkirchenu igra protiv Kolumbije.

U ožujku Njemačka nije bila najuvjerljivija, pobijedila je Peru, ali je poražena od Belgije.

Linker
19. travanj 2024 15:16