JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
IZGUBIO ŽIVCE

Zvijezda Reala poludjela na optužbe da ‘pleše kao majmun‘: ‘Rasistu jedan, uvijek ću tako slaviti!‘

Brazilski napadač jasno se oglasio nakon uvreda koje su osvanule na televiziji
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 17. rujan 2022. 09:22

Napadač Real Madrida Vinicius Junior igra sjajan nogomet, proglašen je Realovim igračem mjeseca, ali proživljava i pravu dramu zbog načina na koji proslavlja golove.

Naime, predsjednik španjolske udruge sportskih agenata Pedro Bravo izvrijeđao je napadača Real Madrida na El Chiringuito TV-u dok je raspravljao o proslavi golova 22-godišnjeg Brazilca. Bravo je tu proslavu usporedio s "majmunskim plesom".

"Postao sam žrtva ksenofobije i rasizma u jednoj izjavi. Ali nije sve to počelo jučer. Ipak, uvijek nastojim biti profesionalac i uzoran građanin. To ipak nije dovoljno, ne motivira kukavice da agresivno govore o ljudima koje niti ne poznaju. Scenarij uvijek završava isprikom i riječima "Bio sam krivo shvaćen". Ali ponavljam za tebe, koji si običan rasist: "Neću prestati plesati. Bilo na Sambadromeu, na Bernabéuu ili bilo gdje drugdje", napisao je Vinicius na društvenim mrežama.

Real Madrid je poslao poruku da "želi pokazati svu svoju ljubav i podršku Viniciusu Junioru, igraču koji nogomet shvaća kao stav prema životu temeljen na radosti, poštovanju i sportskom duhu".

Nakon ovog incidenta brazilskog igrača su javno podržali trostruki svjetski prvak Pelé i brazilski reprezentativac Neymar.

Linker
24. travanj 2024 23:58