Vinicius Junior sa suigračima

 Independent Photo Agency Srl/alamy/profimedia
NAZIVALI GA ČIMPANZOM

Zvijezda Reala žali se na uvrede, poslala poruku Uefi: ‘Nadam se da razmišljate o kazni‘

To je tužna stvarnost koja se događa čak i u utakmicama u kojima ja nisam prisutan, piše Vinicius
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 14. ožujak 2024. 17:43

"Rat" navijača madridskog Atletica i Viniciusa Juniora dobio je novu epizodu. Španjolski mediji objavili su, naime, snimku nastalu uoči utakmice Atletico - Inter na kojoj navijači madridskog kluba pjevaju "Viniciusu, čimpanzo!". Snimka je nastala u trenutku dok su navijači čekali dolazak autobusa sa svojom momčadi.

Nogometaš Real Madrida dan kasnije na društvenim mrežama osvrnuo se na rasističke uvrede.

"Nadam se da ste već razmišljali o njihovoj kazni. To je tužna stvarnost koja se događa čak i u utakmicama u kojima ja nisam prisutan!", oglasio se Brazilac.

A oglasilo se i španjolska liga.

"La Liga će tražiti pomoć Tužiteljstva zbog rasističkih povika protiv Viniciusa prije utakmice Lige prvaka Atletico Madrid i Intera čak iako je utakmica u drugom natjecanju i iako su skandiranja bila izvan stadiona. La Liga se zalaže da nogomet bude prostor bez mržnje i nastavit će nemilosrdno progoniti svaku pojavu rasizma, homofobije, nasilja, mržnje... bez obzira na natjecanje", navedeno je u priopćenju.

Ovo je, inače, već treći puta da je Vinicius na meti navijača Atletica - 18. rujna 2022. uoči prvenstvene utakmice velika skupina navijača uzvikivala je "Viniciuse, ti si majmun". Tužiteljstvo tada nije reagiralo navodeći kontekst "maksimalnog rivalstva" te da su povici "trajali samo nekoliko sekundi".

Druga epizoda dogodila u aktualnoj sezoni, a skandiralo se isto.

Linker
02. svibanj 2024 10:44