ANTON IVANOV/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Anton Ivanov/shutterstock Editorial/profimedia
ODLUKA JE PALA

Zvonimir Boban ima novi posao, legenda se vratila svojoj velikoj ljubavi: ‘Želim raditi u hrvatskom nogometu‘

‘Dinamo je u dobrim rukama, imam vrlo pozitivan odnos sa aktualnim vodstvom te im želim sve najbolje‘
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 28. svibanj 2024. 14:23

Onog trenutka kada je u siječnju podnio ostavku u UEFA zaredale su svekolike ponude za suradnju Zvonimiru Bobanu. Četiri mjeseca kasnije dogodio se povratak u prošlost. Sky Sport Italia je na prepoznatljiv glamurozan način na konferenciji za tisak, u utorak u Milanu, predstavila Bobana kao ekskluzivnog nogometnog analitičara te popularne platforme. Suradnja je dogovorena na dvije godine te se Boban tako vraća svojoj velikoj ljubavi novinarstvu.

Upravo je na Sky Sportu, u njegovim počecima 2004.godine postao dio vrlo stručnog tima komentatora zbivanja u talijanskom i europskom nogometu. U dekadi te suradnje prerastao je u jednog od najcjenjenijeg analitičara u Italiji. Nazvali smo ga odmah nakon predstavljanja…

Nakon osam vrlo intenzivnih godina unutar nogometnog sustava, kroz FIFA-u, UEFA-u i AC Milan, povratak u Sky Sport odnosno medije (ni)je iznenađenje?

- Osjećao sam potrebu da se odmaknem od nogometa, ali da mu ostanem blizu, kako bih se potom, sa novom energijom mogao vratiti u nogomet. Cijeli se moj život vrti oko najpopularnijeg sporta i tako će biti uvijek. Imao sam doista strašan ritam proteklih osam godina, vrlo odgovorne zadaće, stalna putovanja, sve je to iziskivalo maksimalnu koncentraciju te odricanja. Sky sport je sjajna platforma, vrlo kvalitetnih ljudi, gdje se nogomet tretira stručnim pristupima, što je nažalost sve rjeđa pojava u javnom prostoru. Bili su uporni u želji za obnovom suradnje i eto, veselim se tom novom izazovu.

Puno se špekuliralo o opciji povratka u HR nogomet, da li kroz Dinamo, HNS ili neki treći angažman?

- Kao što sam kazao, treba mi ovakav "odmak" od nogometa da bih mu se potom vratio sa pravom energijom. Želja jest raditi u hrvatskom nogometu i kroz iduće dvije godine razbistriti će se realnosti te opcije. Dinamo je u dobrim rukama, imam vrlo pozitivan odnos sa aktualnim vodstvom te im želim sve najbolje u velikom poslu kojeg su se uhvatili - zaključio je Zvonimir Boban.

Linker
28. svibanj 2024 14:24