BILDBYRAN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Bildbyran/Zuma Press/Profimedia
SN doznaje

Zvonimir Boban ne dolazi u Dinamo, a Davor Šuker gubi važnu funkciju u europskom nogometu!

Prema onome što smo čuli u Nyonu, Šuker sljedeće godine neće dobiti novi mandat
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. studeni 2022. 10:25

U glavnom holu UEFA-ina doma fotografije su Aleksandera Čeferina i njegovih "ministara". Među njima je i Davor Šuker. Zvonimir Boban nije član "Vlade", on je Čeferinova desna ruka u menadžmentu i nema nikakve šanse da dođe u Dinamo, kao što neki priželjkuju.

Obećao je predsjedniku UEFA-e suradnju dok god on bude na čelu Europske nogometne organizacije. Čeferin je dobio potporu svih 55 nacionalnih saveza iz Europe za novi četverogodišnji mandat na Izbornom kongresu 5. svibnja 2023. u Lisabonu. Boban nas je doveo svoj ured, u njemu se ističe fotografija na kojoj slavi zagrljen s bratom Draženom. Obojica u Dinamovom dresu.

- Napravio sam kopiju te fotografije i držim je uramljenu na svim meni bitnim mjestima, i ovdje u uredu, i doma... - kazao nam je Zvone i otkrio pozadinu:

image

Aleksandar Čeferin, Dražen Antolić i Zvonimir Boban

PRIVATNI ALBUM

- To je bila jedina utakmica u kojoj smo zajedno startali u početnoj postavi, protiv Osijeka na Maksimiru, pobijedili smo 2:1.

U vitrini ima brojne lopte s najvećih utakmica odigranih posljednjih godina, ali onu s finala SP-a u Rusiji čuva kod kuće.

Za razliku od Bobana, pozicije Davora Šukera u UEFA-i bitno padaju. Prema onome što smo čuli, sljedeće godine neće dobiti novi mandat, ostalo mu je samo još nekoliko mjeseci u Izvršnom odboru. Jedan od glavnih razloga jest što više nije predsjednik HNS-a. Možda mu UEFA, kao nogometnoj legendi, ponudi da bude njezin veleposlanik ili tako nešto...

Linker
01. prosinac 2022 14:59