Kylian Mbappe i Carlo Ancelotti

 JAVIER SORIANO Afp
TALIJAN IMA DVIJE OPCIJE

Zbog Mbappéa upaljen alarm: Ancelotti hitno mora reagirati, a od svega bi mogao profitirati Modrić

Prvi nadolazeći ogled je onaj protiv gradskog rivala Atletico Madrida
Piše: SNObjavljeno: 28. rujan 2024. 08:37

Carlo Ancelotti se trenutno nalazi u dilemi. Nakon što je u utorak njegova momčad osvojila sva tri boda na Santiago Bernabeu protiv Deportivo Alavesa (3:2), činilo se kako se Kylian Mbappé konačno počeo snalaziti u ulozi "devetke" koja mu je dodijeljena na početku sezone.

Francuz je postigao pogodak i sjajno kombinirao s Bellinghamom za 2:0 vodstvo, no nakon utakmice uslijedila je vijest da je Francuz ozlijedio biceps u lijevoj nozi, zbog čega će izbivati s terena na tri tjedna.

Marca piše kako su Talijanu sada ostale dvije opcije: nastaviti graditi u 4-3-3 formaciji, u kojoj bi prirodna zamjena za Mbappéa bio mladi talentirani Endrick, ili posljedični prelazak na prošlogodišnju postavku, kada je Real većinom igrao u 4-4-2 sustavu s četiri prirodna veznjaka.

Prema navodima, u veznom redu su sigurni Bellingham, Valverde i Tchouaméni, dok je preostalo mjesto pod upitnikom. U slučaju da se odluči nastaviti po sadašnjem "receptu", značajnu minutažu će dobiti Endrick, no ako se stvarno dogodi prilagodba, profitirati bi mogli Arda Güler, Camavinga ili - Luka Modrić. Brahim Diaz nije u kombinacijama zbog zadobivene ozljede, Camavinga je pak povratnik s bolničkog stola, stoga je moguće da će se "borba" voditi između mladog Turčina i hrvatskog kapetana.

Prvi nadolazeći ogled je onaj protiv gradskog rivala Atletica (nedjelja, 21.00), te tek treba vidjeti u kojem će smjeru Ancelotti razmišljati...

Linker
28. rujan 2024 12:52