CROPIX
OKRŠAJ 204 EKIPE U ZAGREBU

47. KUTIJA ŠIBICA! DANAS POČINJE NOVO IZDANJE NAJPOZNATIJEG MALONOGOMETNOG TURNIRA U HRVATSKOJ Turnir otvara momčad koja je izazvala veliko zanimanje!

Red Cross otvara turnir, fokus na veteranskim dvobojima
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. studeni 2017. 10:31

U dvorani u Trnskom danas utakmicama pretkola i prvog kola starta 47. izdanje malonogometnog turnira ‘Kutija šibica’. Do 28. prosinca i finalnog dana zagrebačkim parketima prodefilirat će 204 momčad/ekipe.

Turnir ove godine otvara momčad koja je već u najavi izazvala veliko zanimanje. Radi se o timu Croatian Rec Cross All Star, sastavljenoj od mladića iz Afganistana, Irana i Iraka, koji u Hrvatskoj traže azil.

- Igramo mali nogomet dva-tri puta tjedno, igrali smo ga i u svojim zemljama prije no što smo ih napustili. Želja nam je okušati se na ovom turniru o kojemu smo čuli puno lijepih stvari i pokušati doći što dalje - kazali su dečki iz ‘Crvenog križa’, koje na prvoj stepenici čeka momčad ‘Noćni klub Downtown’ iz Križevaca. Najavili su momci iz Red Crossa i svoje navijače, mogla bi atmosfera već prvog dana biti vatrena.

Jasno, radi se tek o uvodnim utakmicama, suditi o snagama momčadi unaprijed je nemoguće, neke još nisu do kraja ni formirane, pa je teško govoriti i krije li se u momčadima koje ćemo vidjeti prvoga dana možda neki potencijalni favorit. Ona najpoznatija imena, momčadi i igrači, priključit će se kasnije.

Croatian Rec Cross All Star, momčad sastavljena od mladića iz Afganistana, Irana i Iraka, koji u Hrvatskoj traže azil

Franja kao Đinkić

No, uzbudljivo bi zato moglo biti na početku veteranskog turnira. Posebno u zadnjoj utakmici večeri u toj kategoriji (18.20 sati) kad se sastaju Promotionplay Maredo Grill i Matan Nekretnine Senjak. Promotionplay i ne treba posebno predstavljati, dok Matan Nekretnine igraju, između ostalih, Mario Jozić i Mario Garba.

- Mogla bi to biti stvarno ‘šarf’ utakmica - najavljuje Antonio Franja, glavni i odgovorni Promotionplayja, koji ove godine ima čak tri momčadi na turniru. Jednu u seniorskom dijelu, dvije u veteranskom. Štoviše, prođe li danas ova momčad suparnike iz Matana, u drugom će se kolu susresti s ‘bratskom’ momčadi Promotionplay Veterani.

- Tako je ispao ždrijeb, sastat ćemo se međusobno u drugom kolu, ako danas ovaj Promotionplay pobijedi. Zezaju me već svi da sam kao Mirko Đinkić koji je nekad imao i četiri momčadi na Kutiji, haha. Dogodine bismo mogli probati i sa ženskom ekipom - najavljuje Franja, koji još nije siguran hoće li i za koga igrati na turniru.

- Moj zglob je još u lošem stanju, vidjet ću, koliko ću moći pomoći, ali, sa mnom ili bez mene, Promotionplay puca na najviša mjesta. Seniorsku smo momčad pomladili, doveli neke nove igrače, da bismo se mogli nositi s ostalim, mlađim momčadima. A nas veterana, kao što vidite, ima dovoljno i za dvije momčadi.

Zanimljiva imena

Potom je Franja dodao:

- Vidjet ćemo koja će momčad bolje gurati pa ćemo je pojačavati, haha.

Dakle, Promotionplay ni u jednoj konkurenciji ne odustaje od naslova.

- Kako ćemo prolaziti dalje tako će naše šanse rasti. Samo da prođemo ove prve utakmice - poručuje Franja.

Već ćemo danas znati kakvi su izgledi jedne od njegove dvije veteranske momčadi.

Jedina utakmica pretkola na glavnom turniru ona je između momčadi OL-IN i Slovenaca iz momčadi ‘Country Pub Selo Ljubavi’. Vidjet ćemo i momke s Ugljana, iz Podstrane, Novgo Marofa, zanimljiva imena poput Delikvenata i Bucinih beba. Puno, puno iznenađenja i uzbuđenja očekuje nas na ‘Kutiji’, nedvojbeno.

Spomenimo da djevojke s turnirom kreću idućeg vikenda, u nedjelju 3. prosinca.

Linker
22. travanj 2024 19:52